Teetä ja turinaseuraa uudesta bussista

Teetupabussi haravoi perjantaiöisin nuoria vaihtoehtoisiin ajanvietteisiin.

SEIJA HACKMAN

LAPPEENRANTA. Kiertävää teetupaa ylläpitävä Lappeenrannan Seurakunnan Lähetystyö ry on saanut käyttöönsä uuden bussin. 20 000 euron arvoinen Kilgastin entinen linja-auto muuttui teetuvaksi lukuisten paikallisten liikeyritysten sekä viiden Lions-klubin tuella ja kolmen kuukauden talkoilla.

– Tämä on aarre. Vuoden 1992 mallinen bussi, mittarissa vasta 600 000 kilometriä. Se ei ole bussille vielä mitään, teetupatoimintaa pyörittävä Antero Ahtiainen kiitteli tukijoita maanantaina järjestetyillä kiitoskahveilla.

Tulevaisuus lienee taattu pitkälle, sillä teetupabussi ei niele paljon kilometrejä. Idana on vain saada tupa joustavasti sinne, missä tarvetta on.

– Esimerkiksi perjantai-iltana kello 21 parkkeeraamme Sammonlahteen. Ellei siellä ole porukkaa, bussin nokka suunnataan muualle.

Yleensä porukkaa Ahtiaisen mukaan piisaa. Seitsemän vuotta jatkunut toiminta ja bussi tunnetaan jo seutukunnan lähiöissä. Esimerkiksi Sammonlahdessa bussissa saattaa illan aikana käydä satakunta ihmistä nauttimassa vaihtoehtoisia virvokkeita ja turisemassa vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa.

– Tämä on yksi tapa kohdata ihmisiä. Teemme työtä avoimen kristillisesti, mutta autamme ihmisiä myös erilaisissa elämänmuutoksissa. Suhteita on työkkäriin ja tukijoiden kautta työelämäänkin, Ahtiainen kertoo.

Yhteistyötä tehdään myös A-klinikan kanssa. Teen ja sympatian ohella vapaaehtoistyöntekijät ovat pistäneet kävijöille pystyyn sähly- ja jalkapalloturnauksia ja leirejä.

Teetupabussi on liikkeellä yleensä perjantain ja lauantain välisenä yönä ympäri vuoden.

MARLEENA LIIKKANEN

Kuvateksti

Antero Ahtiainen on iloinen ja ylpeä tuesta ja suosiosta, jonka teetupabussi on saanut.

Kirjoittaja:
Seija Hackman