Categories
Artikkelit

Tiilikainen uskoo päihittävänsä Korhosen puoluesihteerikisassa

Ruokolahtelainen kansanedustaja haluaa päättää keskustan kentällä vallitsevan hämmennyksen.

HEIKKI SAIRANEN

RUOKOLAHTI. Keskustan Kimmo Tiilikainen pyrkii puolueensa puoluesihteeriksi. Ruokolahtelainen kansanedustaja lähtee kilpailuun mukaan täysillä. Tiilikainen uskoo päihittävänsä nykyisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen.

– En minä muuten lähtisi.

Keskiviikkona Tiilikainen ei ollut valmis kertomaan, miksi hän haastaa istuvan puoluesihteerin, mutta torstaina sekin selvisi.

– Keskusta tarvitsee puoluesihteerin, joka pystyy työskentelemään yhtenäisen, voimakkaan ja yhteistyökykyisen keskustan puolesta. Keskustan kentällä vallitsee hämmennys, vaikka siihen ei pitäisi olla mitään järkevää syytä. Kentällä on epätietoisuutta puolueen linjasta ja hallituksen linjasta ja myös eri puolue-elinten linjasta.

Hämmennyksen syynä on puoluesihteeri Jarmo Korhonen, vaikka Tiilikainen ei häntä suoralta kädeltä roimikaan. Tiilikaisen mukaan puolue tarvitsee kuitenkin juuri nyt sellaisen puoluesihteerin, joka pystyy rakentamaan yhtenäisyyden.

– Kyse ei ole pelkästään nykyisen puoluesihteerin työstä. Nyt vain on palautettava kenttäväen ja kannattajien luottamus puolueen toimintatapoihin.

Tiilikainen uskoo olevansa juuri oikea mies keskustan puoluesihteeriksi. Korhosesta ei ole puolueen yhtenäisyyden rakentajaksi, mutta Tiilikaisesta on, ainakin omien sanojensa mukaan.

– Puoluesihteerin tehtävä on haastava, kun pitää välittää kentän tunnot ja toisaalta on pystyttävä perustelemaan tehdyt ratkaisut kenttäväelle. Minulle sopii välittäjän rooli molempiin suuntiin, Tiilikainen markkinoi.

Toisen kauden kansanedustaja Kimmo Tiilikainen sysää ennakkosuosikin paineet Korhosen syliin. Keskustan puoluekokoukseen on aikaa enää reilut kaksi viikkoa. Tukijoukkoja Tiilikainen sanoo saaneensa jo eri puolilta Suomea, pohjoisesta, etelästä, idästä ja lännestä.

– Moni on myös todennut, että nyt on hyvä syy lähteä puoluekokoukseen, kun asetuin kilpaan mukaan.

Ennen puoluekokousta Tiilikainen yrittää käydä kampanjoimassa eri puolilla Suomea. Aikaa ei tosin ole paljon ja siksi Tiilikainen luottaa tuoreen ministerinkokemuksensa apuun. Tiilikainen toimi syyskuusta huhtikuulle ympäristöministerinä Paula Lehtomäen ollessa äitiyslomalla.

Tuona aikana hän ehti melkein kiertää kaikki maakunnat. Tiilikainen uskoo, että tunnettuus on vielä tuoreessa muistissa.

LEHTIKUVA

KUVATEKSTI

Kimmo Tiilikainen haluaa keskustan puoluesihteeriksi rakentamaan yhtenäistä puoletta.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen