Viimeinen laitoskirjasto pannaan multiin

Armilan sairaalakirjasto lakkautetaan kesäkuun alusta.

SARI PULLINEN

LAPPEENRANTA. Armilan sairaalakirjasto lakkautetaan kesäkuun ensimmäisestä päivästä lukien. Alun perin kirjasto tarkoitettiin potilaiden käyttöön, mutta viime ajat sitä on käyttänyt lähes yksinomaan henkilökunta. Lainausmäärät ovat romahtaneet.

– Meillä ei ole mahdollista ylläpitää työpaikkakirjastoja, sanoo Lappeenrannan kirjastotoimenjohtaja Päivi Parviainen.

Armilasta vapautuva työvoima ja rahat siirretään kotipalveluun, missä asiakasmäärät kasvavat. Pääkirjaston virkailija on pitänyt Armilan kirjastoa auki yhtenä päivänä viikossa.

Lappeenrannan kirjastotoimi vie lainakirjat kotiin tällä hetkellä yhteensä noin 30 kotipalveluasiakkaalle Lappeenrannassa ja Joutsenossa.

– Tämä tarve on lisääntynyt, ja nyt voimme ottaa kotipalveluasiakkaita enemmän. Kuntaliitoksen myötä sekin palvelu pannaan uusiin puihin, Parviainen kertoo.

Kotipalvelu huolehtii jatkossa myös Armilan sairaalan pitkäaikaispotilaiden lainakirjatarpeista. Armilaan jää omaksi pieni kirjakokoelma. Loppu aineisto jaetaan muiden kirjastojen käyttöön.

Lappeenrannan kulttuurilautakunta päättää sairaalakirjaston lakkauttamisesta keskiviikkona. Muut laitoskirjastot kaupungista on jo lakkautettu, viimeksi Sammonkodin kirjasto muutama vuosi sitten.

Myöskään Joutsenossa ja Imatralla ei ole enää laitoskirjastoja. Imatrallakin kotipalvelu vie kirjoja kotonaan ja ryhmäkodeissa asuville potilaille. Voimat riittävät maksimissaan 30 asiakkaaseen.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen