City-korttelin pysäköintilaitos tulee suunniteltua paljon kalliimmaksi

Parkkilaitokselle katsotaan uutta paikkaa. Helmikuisen tarjouskilpailun voittajaa ei ole vieläkään löytynyt.

ETTI KANTOLA

URPO LAANINEN

Lappeenrannan ydinkeskustan City-kortteliin rakennettava yleinen pysäköintilaitos on tulossa paljon ennakoitua kalliimmaksi. Kaupunki arvioi nyt uudelleen parkkihallin mitoitusta ja paikkaa.

– Näyttää siltä, että pysäköintilaitoksen kustannukset nousevat etukäteen laskettua kustannusarviota ja muualla toteutuneita parkkilaitoksia merkittävästi kalliimmiksi, kaupunginjohtaja Seppo Miettinen kertoo.

Parkkilaitoksen vaihtoehtojen jatkoselvittely ei Miettisen mielestä kuitenkaan viivästytä City-korttelin rakentamista.

– Päinvastoin hanke voisi nopeutua, jos yleinen pysäköintilaitos jää pois tai siirtyy toiseen paikkaan.

Lappeenrannassa on liikkunut pitkin kevättä huhuja, että koko hanke siirtyy tai peruuntuu. Miettinen sanoo, että hän ei tunnista huhuja kaupunkia koskeviksi.

– Kaupungin ja kiinteistönomistajien yhteinen näkemys on, että City-kortteli uudistuu ja hanke toteutuu. Se on kaupungin intressien mukaista.

Miettinen ei ota City-korttelin rakentamiseen muilta osin kantaa. Sitä arvioi kaupungin ja kiinteistönomistajien ohjausryhmä, jossa istuvat kaupungin puolelta maankäyttöjohtaja Jussi Salo ja Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Pekka Murto.

City-korttelin uuden ilmeen ja toteuttajan piti olla keväällä kaikkien tiedossa.

Lappeenrannan kaupunki järjesti paraatipaikastaan tarjouskilpailun, johon tuli helmikuussa kolme ehdotusta. Vielä tuolloin korttelin ohjausryhmän oli tarkoitus ratkaista toteuttaja muutamassa viikossa.

Kilpailulla haettiin korttelille sekä suunnittelijaa, rakentajaa että käyttäjää. Salon mukaan valinnassa painottuvat kaupunkikuva, taloudellisuus ja pysäköintitilojen käytännöllisyys.

Maankäyttöjohtaja Salolla ei ole asiasta uutta kerrottavaa. Hänen mukaansa neuvottelut ja selvittelyt ovat edelleen kesken. Tarjouskilpailun voittajaa ei ole valittu.

– Kaikkien osapuolten toive on, että kesäkuussa saadaan jokin kanta aikaan ja päästään asiassa eteenpäin.

Kiinteistönomistajien edustajana ohjausryhmässä on Etelä-Karjalan säästöpankin toimitusjohtaja Jarmo Partanen. Hän ei halua kommentoida City-korttelia millään tavalla.

City-korttelin yrittäjiä puolestaan vaivaa epätietoisuus liiketilojen tulevaisuudesta. Optikkoliike Lappeen NäköVisio Oy:n yrittäjä Timo Korhonen toivoo kaupungilta parempaa tiedotusta City-korttelia koskevista suunnitelmista. Korttelin kehittämistä hän pitää ehdottomasti hyvänä asiana.

Sen sijaan Lappeenrannan Kaihdin ja Markiisi Oy:n yrittäjä Vesa Ruotsalainen ei pidä korttelin rakennussuunnitelmia välttämättä hyvänä asiana.

Kirjoittaja:
Etti Kantola, Urpo Laaninen