Elina Sorsa hakee Euroopan cupista uutta ennätystä

ANSSI SILVENNOINEN Lappeenrantalainen Elina Sorsa toivoo hyppäävänsä viikonl

ANSSI SILVENNOINEN

Lappeenrantalainen Elina Sorsa toivoo hyppäävänsä viikonloppuna pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin. Sorsa osallistuu Suomen naisten joukkueen mukana Portugalissa järjestettäviin yleisurheilun Euroopan cupin ykkösliigan kisoihin.

Molemmissa loikkalajeissa Suomen huippua oleva Sorsa, 21, kilpailee viikonloppuna kolmiloikassa.

– Ihan hyvällä mielin lähden matkaan. Tarkoituksena on parantaa omaa ennätystä. Se on tämän kesän tärkein tavoite, Sorsa kertoo.

Sorsan alkukausi on sujunut tilastojen valossa kohtuullisesti. Reilu viikko sitten Tampereella Sorsa hyppäsi 4 Athletics GP:n pituuden toiseksi tuloksella 6,10, joka jää vain 20 senttiä lappeenrantalaisen viime kaudella syntyneestä ennätyksestä.

Kolmiloikan tämän kauden paras on parin viikon takainen 13,16 Lapuan Eliittikisoista.

– Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin, mutta tekniikan kanssa on ollut vielä ongelmia.

Euroopan cupin ykkösliiga kisataan Keski-Portugalin Leiriassa, johon on luvattu viikonlopuksi aurinkoisia hellekelejä. Lämpö kelpaa Sorsalle, jonka hyppyihin Suomen viileähkö alkukesä on tuonut omat sudenkuoppansa.

– Askelmerkkiä on joutunut vaihtamaan koko ajan, kun en ole pysynyt kisojen aikana yhtään lämpöisenä, Sorsa harmittelee.

– Alkukauden hypyt ovat tahtoneet mennä läpijuoksuiksi. Ne ovat muistuttaneet enemmän juoksemista kuin loikkimista.

Suomen naisten joukkue on pahasti siipirikkoinen. Poissa ovat muun muassa Johanna Lehtinen, Kirsi Mykkänen ja Annemari Sandell-Hyvärinen. Sorsan seurakaveri Lappeenrannan Urheilu-Miehistä, Ilona Ranta, jää hänkin kotimaahan vielä toipumaan SM-viesteissä iskeneestä jalkakrampistaan.

Ennätysvertailussa Suomi jääkin kahdeksan maan joukossa kuudennelle sijalle. Espanja on ylivoimainen ennakkosuosikki ennen Tshekkiä ja Portugalia.

Miesten kilpailussa Suomi kamppailee voitosta yhdessä Tshekin, Belgian ja Portugalin kanssa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen