Imatralla olo on vielä verraten turvallinen

Tainionkosken paperintekijöiden pääluottamusmies Kari Miettinen uskaltaa luottaa ainakin suurimpien tehtaiden säilymiseen.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Metsäyhtiöiden ilmoitukset tehtaiden kannattavuuden seurannan tarkentamisesta eivät ole pääluottamusmies Kari Miettisen mukaan olleet työntekijöille uutisia enää aikoihin.

Madonlukuihin on pitänyt tottua. Stora Enson Tainionkosken tehtaan paperiliittolaisen väen pääluottamusmies kuitenkin toppuuttelee tulevaisuuden mustamaalaajia.

– Hurraahuutoihin ei ole aihetta kellään. Olo meillä Imatralla on kuitenkin turvallisempi, kuin monilla muilla muualla, Miettinen sanoo.

Miettinen perustaa näkemyksensä kahteen asiaan. Toinen niistä on Stora Enson Imatran tehtaiden tuotantorakenne. Päätuotteen kuluttajapakkauskartongin kulutus maailmalla tuskin heti tyssää.

Turvallisuuspolitiikkansa

toisen kulmakiven Miettinen lainaa yhtiön johdon suusta.

– Toimitusjohtaja Jouko Karvinen on sanonut, että isot integraatit pidetään käynnissä tulevaisuudessakin.

IMATRA kuuluu varsinkin kartongissa paperiteollisuuden suuriin ja kauniisiin koko maailman mitassa. Ei Miettinen Imatran paperikoneitakaan ole ensimmäiseksi sulkemassa.

Tainionkosken PK 7:n henkilöstö ei tosin vielä tiedä, kenelle se töitä tulevaisuudessa tekee. Kone kuuluu myynnissä olevien Kotkan tehtaiden tulosryhmään. Miettisen tietojen mukaan koneesta kiinnostuneita ostajia on ilmoittautunut, joten laminaattipaperia tuottavan koneen tuotannon noin 50 pyörittäjälle löytynee töitä jatkossakin.

Enemmän paperiteollisuuden spekulointimyllyssä onkin jauhettu Imatran hienopapereiden kohtaloa. Niitä tekee Kaukopää.

KARI MIETTINEN edustaa Suomea Stora Enson eurooppalaisen henkilöstön EWC-yhteistyöryhmässä. Siellä huoli tulevaisuudesta ei tunne rajoja. Venäjän nousevat puutullit rassaavat Miettisen mukaan myös Storan baltialaisia tuotantolaitoksia, mutta erityisen vaikea ongelma ne ovat Suomelle.

– Hyvää Venäjän-matkaa presidentille. Toivottavasti asiat saadaan kuntoon, Miettinen toivottaa ja toivoo.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Pääluottamusmies Kari Miettinen tietää ja tuntee paperityöntekijöiden kansalliset sekä kansainväliset huolet.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen