Myös Kesy haluaa tuottaa ensi vuonna kesäteatteria Linnoitukseen

Kulttuuritoimisto toivoo harrastajien yhä pääsevän näyttelemään kesäteatterissa.

SARI PULLINEN

LAPPEENRANNAN kesäteatterin tuottamisesta ensi ja seuraavan vuoden kesäksi on kiinnostunut myös Teatteriyhdistys Kesy. Se on joulukuussa jättänyt Lappeenrannan kulttuuritoimistolle hakemuksen kesäteatterivuoroista kahdeksi tulevaksi kesäksi.

Eteenpäin on samaan aikaan menossa uusi suunnitelma, jossa Lappeenrannan kaupunginteatteri ottaisi kesäteatterin vastuulleen. Siinä mallissa tarvittaisiin harrastajanäyttelijöitäkin, koska oman talon väki ei työehtojen vuoksi voi näytellä lomillaan kesäteatterissa.

Kesäteatterin järjestämisestä päättää kulttuuritoimisto. Se ei ole vienyt Kesyn asiaa ainakaan vielä kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

– Kulttuuritoimiston mielestä kesäteatterissa ei aktiivisia kulttuurijärjestöjä pitäisi syrjäyttää eikä osaavia teatteriharrastajia jättää kokonaan toiminnan ulkopuolelle, kertoo Jorma Kallio tiedotteessaan.

Kesyllä on suunnitelmissa järjestää kesäteatteria vuonna 2009 heinäkuun ajan. Harjoituskausi ajoittuisi touko- ja kesäkuulle. Suunnitelmaan mahtuisi myös toinen näyttelijäryhmä alkukesälle.

Yhdistys esittäisi Sirkku Peltolan kirjoittaman näytelmän Pastori Tarsalainen ja viidakon lait. Esitys toteutettaisiin yhdessä Taidekoulu Estradin kanssa, ja ohjaajana olisi Johanna Juslin.

Kesäksi 2010 aikatauluehdotus on samanlainen.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen