Parikkalan poliisille kaavaillaan jatkoaikaa

Lappeenrannan ja Imatran poliisilaitokset yhdistetään ensi vuoden alusta. Yhteispalvelupisteitä kaavaillaan Joutsenoon, Luumäelle, Ruokolahdelle ja Savitaipaleelle.

TENHO TIILIKAINEN

ETELÄ-KARJALAN poliisilaitos aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Uusi poliisilaitos synnytetään Imatran ja Lappeenrannan kihlakuntien poliisilaitosten yhdistämisellä.

Etelä-Karjalan poliisilaitoksen pääpoliisiasema on Lappeenrannassa. Imatralle jää poliisiasema, joka hoitaa alueensa poliisin lupapalveluja, hälytys- ja valvontatehtäviä sekä lyhytkestoista rikosten tutkintaa.

Tulevan maakunnallisen poliisilaitoksen päällikön Tapio Saarnin mukaan uudistuksella ei ole juuri ulospäin näkyviä muutoksia poliisin toimintaan Imatralla.

Yksi muutos, joka tosin koskee vain pientä ryhmää alueen asukkaita, on poliisivankilan sijoittaminen pääsääntöisesti pääpoliisiaseman yhteyteen.

Imatran seudun juopot, häiriköt ja pidätetyt kuljetetaan jatkossa ainakin ilta- ja yöaikaan ja viikonloppuisin Lappeenrantaan.

Näin voidaan vähentää putkien valvonnassa tarvittavaa henkilöstöä.

ETELÄ-KARJALAN poliisilaitoksen palvelupisteverkoston koko on vielä auki. Ministeriöön lähtee esitys siitä, että Parikkalaan jäisi palvelupiste, jonka vahvuuteen kuuluisi toimistotyöntekijän lisäksi myös kaksi poliisia. Esitys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Parikkalassa olisi aina oma poliisi saatavilla.

Poliisilaitoksen lupa-asioista jatkossa vastaavan apulaispoliisipäällikkö Jouko Jääskeläisen mukaan poliisin ja muiden valtionhallinnon toimijoiden yhteispalvelupisteitä on kaavailtu rajoitetuin aukioloajoin Joutsenoon, Luumäelle Ruokolahdelle ja Savitaipaleelle.

Palvelupisteiden kohtalo ratkennee lopullisesti vasta loka-marraskuussa.

Maakunnallisen poliisilaitoksen osastojohto on jo valittu. Sektorijohdon ja päällystön sijoituspaikoista ja henkilöistä tehdään päätökset kesällä, alipäällystön ja muun henkilöstön syksyllä.

Saarnin mukaan henkilöstön pakkosiirtoja Imatralta Lappeenrantaan ei ole tiedossa.

Pääpoliisiasemalle kaavaillut toiminnot

Ylin johto ja sektorijohto kokonaisuudessaan.

Pitkäaikainen rikosten tutkinta.

Rikostekninen tutkinta.

Poliisivankilatoiminta.

Vene- ja koirapoliisin johto.

Järjestäytyneen rikollisuuden torjunta.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen