Pöyhiänniemen tonteista 15 varausta venäläisille

Tontinvaraajat eivät ole esittäneet rakennussuunnitelmia Joutsenon rantalähiöön.

LEENA SALLINEN

JOUTSENO. Venäläisten kiinnostuksen kohteena Etelä-Karjalassa on ollut myös Joutsenon Pöyhiänniemi. He ovat varanneet alueelta 15 tonttia.

Varaukset tehtiin viime vuoden elokuussa, kertoo Joutsenon kaupungin kaavoitusinsinööri Heikki Puranen. Välittäjänä oli Haminassa asuva Venäjän kansalainen, ja varaajat ovat yksityisiä venäläisiä henkilöitä.

Purasen mukaan he eivät ole toistaiseksi esittäneet tonteilleen rakentamissuunnitelmia.

– Elokuussa katsotaan, mikä on tilanne. Jos varaajat eivät ano jatkoaikaa, varaus päättyy. Jos he anovat jatkoaikaa, kysytään perusteluita, Puranen kertoo.

Pöyhiänniemi sijaitsee Joutsenon taajama-alueen pohjoisosassa Saimaan rannalla. Sinne on kaavoitettu runsaat 50 omakotitonttia ja muutama rivitalotontti. Niistä suurin osa rakennettu, ja muutama on rakenteilla.

Vapaana on parikymmentä tonttia, jotka kaikki ovat nyt varattuja. Venäläisten lisäksi varauksen on tehnyt muutama suomalainen. Purasen mukaan tonteilla olisi kotimaista kysyntää, jos niitä vielä varauksesta vapautuu.

Pöyhiänniemen tontit voi vuokrata tai ostaa Joutsenon kaupungilta. Tähän asti tontin ostaneista vain yksi on nimestä päätellen venäläinen, kertoo Puranen.

Tontteja varanneet venäläiset ovat myös kiinnostuneita tontin ostosta. Aikeena heillä on Purasen mukaan ollut ilmeisesti vapaa-ajan asunnon rakentaminen.

– Datsa heidän pitäisi sinne saada.

Pöyhiänniemen alue on asemakaavan mukaan tarkoitettu vakinaisen asunnon rakentamiseen. Purasen mukaan Joutsenon kaupunki ei kuitenkaan ole päättänyt ehdosta, ettei tonteille saisi kesäasuntoa rakentaa.

– Tällainen jaottelu on vaikeaa, koska voihan omakotitaloakin käyttää niin, että asuu siellä vain muutaman viikon vuodessa.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Tyhjä tontti odottaa rakentajaa Pöyhiänniemen Tornikujalla.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen