Viipurin liituraitanurmi odottaa Pesä Ysejä

Pesä Ysit haki perjantaina tuntumaa nurmikenttään.

ANSSI SILVENNOINEN

Viipurin keskuskenttä verhoutuu liituraitakuosiin tämän päivän superpesisottelua varten. Pesä Ysien johtokunnan jäsenet Jani Valkeapää ja Sakari Myllys matkasivat Viipuriin perjantaina pistämään Avangard-kenttää kuntoon.

Suomalainen kalkkikärry jäi työttömäksi, kun paikallinen kenttämestari ohjeisti vieraat talon tavoille. Valkeat viivat piirtyivät keskuskentän nurmelle veteen liuotetun liidun avulla.

– Ensimmäistä kertaa maalaan rajoja pensselillä, mutta eihän tässä mitään. Hyvin on toiminut, vaikka vähän aikaa ottaakin, Valkeapää kertoo.

Viipurin yleisurheilukentän varusteluun ei kuulu pesäpallovälineistö, joten tarpeelliset tavarat on tuotu paikalle Suomesta.

– Alkuviikosta tänne tuli syöttölautanen, kotipesän kaari ja tulostaulu. Perjantaina kentän laidalle rakennettiin tv-tornit. VIP-teltta tulee paikalle aamuyöstä ja äänentoisto testataan aamulla, Valkeapää sanoo.

Pelialusta on tavanomainen lyhyeksi leikattu luonnonnurmi, joka on Valkeapään mielestä varsin kelvollisessa kunnossa.

– Ja pelaavathan NHL-miehetkin otteluita ulkojäillä.

– Yleisömäärää en osaa ennakoida yhtään. Se nähdään tänään, Valkeapää sanoo.

Pesä Ysit otti tuntumaa nurmikenttään perjantaina Lappeenrannan Harapaisissa. Ennen harjoitusten alkua kentältä poistui kiroileva Rajaritarien joukkue, kun vakiovuoron lainaus pesäpalloilijoille oli päässyt unohtumaan.

Lyöntiharjoitukset kertoivat pelinjohtaja Jyrki Vallelle oudon alustan vaatimukset.

– Pallo hidastuu nopeasti, eikä pompi niin hyvinkuin normaalisti, Valle tuumi.

– Kypärät päähän takakentällä, koppari Henna Kytösalmi lisäsi.

Ensi kertaa Venäjälle matkaava Emmi Viitala odottaa ottelusta tasaista, mutta tapahtumarikasta vääntöä.

– Juoksuja tulee varmasti jo siitä, kun pallo pomppii ihan mihin sattuu. Ei tiedä, että meneekö pallo puoleentoista metriin vai pitkin maata.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen