Yrittäjät odottelevat tietoa City-korttelin tulevaisuudesta

Erikoisliikkeet haluavat jäädä kortteliin. Yrittäjät pitävät Lappeenrannan ydinkeskustan kehittämistä tärkeänä.

SAARA KOHO

LAPPEENRANTA. City-korttelin yrittäjiä Lappeenrannassa vaivaa epätietoisuus liiketilojen tulevaisuudesta. Optikkoliike Lappeen Näkö-Visio Oy:n yrittäjä Timo Korhonen toivoo kaupungilta parempaa tiedotusta City-korttelia koskevista suunnitelmista.

Hän kertoo odottavansa, että joku tekisi päätöksiä, jotta epävarmuudesta päästäisiin.

– Toki ymmärrän, että suunnittelu kestää, koska tämä on kaupungille iso asia. Mutta meille ei ole tullut yhtäkään tiedotetta asiasta.

Korhonen sanoo, ettei kukaan osaa ennustaa, kuinka asiakasvirrat tulevaisuudessa liikkuvat alueella. Silti hän vakuuttaa, että Näkö-Visio aikoo joka tapauksessa jäädä City-kortteliin.

– Totta kai. Aiomme kehittää liiketoimintaamme tässä.

City-korttelin kehittämistä Korhonen pitää ehdottomasti hyvänä asiana. Hän on ilahtunut siitä, ettei Lappeenrannan ydinkeskustaa ole unohdettu. Korhonen ihmettelee, miksi suomalaiset haluavat rakentaa mahdollisimman suuria marketteja kauas keskustasta.

– Asiakkaat eivät halua suurinta, he haluavat parasta. Erikoisliikkeet ovat vastaus siihen.

KAIKKI eivät kuitenkaan City-korttelin rakennussuunnitelmista iloitse. Lappeenrannan Kaihdin ja Markiisi Oy:n yrittäjä Vesa Ruotsalainen toteaa, ettei pidä suunnitelmia välttämättä hyvänä asiana.

– Pitäisihän tässä jotain vanhaakin säilyttää. On hyvin epätodennäköistä, että nämä liiketilat jäävät tähän pystyyn.

Ruotsalainen ei kuitenkaan halua stressata tulevaisuudesta. Hän suhtautuu suunnitelmiin tyynesti.

– Tässä eletään päivä kerrallaan. Haluamme pysyä nykyisellä paikallamme niin kauan kuin mahdollista.

Ruotsalainen sanoo, että mitään konkreettista tietoa City-korttelin uudesta ilmeestä ei ole kuulunut. Esimerkiksi vuokrankorotuksista ei ole ollut mitään puhetta.

– Kyllähän sitä tietysti koko ajan miettii, että minä päivänä sieltä alkaa niitä suunnitelmia tulla. Tämä on ollut aika pitkä prosessi.

MYYMÄLÄPÄÄLLIKKÖ Heli Karvonen Lappeenrannan Instrumentariumista odottaa innolla City-korttelin tarjouskilpailun tuloksia.

– Mielestäni korttelin rakennukset tarvitsevat kohennusta, ne eivät nyt näytä kovin hyviltä, Karvonen miettii.

Hän sanoo olevansa vannoutunut keskustan kehittämisen kannattaja. Erikoisliikkeiden paikka on hänen mielestään ehdottomasti keskustassa, ei marketeissa.

– On asiakkaillekin mielenkiintoisempaa, että keskustassa on monenlaisia pikkukauppoja. Lisäksi se on hyvä asia turisteja ja kaupungin imagoa ajatellen.

City-korttelin tulevaisuuden Karvonen näkee valoisana. Hän uskoo, että parempaan suuntaan ollaan menossa koko ajan. Erityisesti hän toivoo uusia parkkitiloja.

– Asiakkaat haluavat, että parkkipaikka löytyisi läheltä, Karvonen hymyilee.

KUVATEKSTI

ILKKA KARHU

Timo Korhonen Lappeenrannan Näkö-Visiosta iloitsee siitä, että keskustaa kehitetään. Hänen mielestään erikoisliikkeiden paikka on ydinkeskustassa.

Kirjoittaja:
Saara Koho