Yrittäjien puhemies jätti Jurvalan protestin väliin Matti Jaatinen rokottaisi venäläisrekkoja tiemaksulla.

MATTI VEIJALAINENKULJETUSYRITTÄJIEN Kaakkois-Suomen yhdistyksen puheenjohtaj

MATTI VEIJALAINEN

KULJETUSYRITTÄJIEN Kaakkois-Suomen yhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaatinen Ruokolahdelta ei ollut Jurvalassa torstaina. Sivullisiin kohdistuvissa rekkajono- ja polttoainehintaprotesteissa osoite on Jaatisen mielestä väärä, vaikka SKAL:n mies asian taustan ymmärtääkin.

Jaatinen haluaa painostaa suoraan valtiovaltaa. Kuljetusyrittäjien kasvavien kustannusten hillitsemiseksi dieselin hintaa on Jaatisen mielestä pakko saada alemmas.

– Nykyinen tilanne katkeroittaa mieliä erityisesti Kaakkois-Suomessa. Venäläisrekat ajavat täällä paljon halvemmalla ja saastuttavammalla polttoaineella kuin me.

Jaatisen mielestä tienkäyttömaksun säätäminen ulkomaalaiselle raskaalle kalustolle olisi erittäin perusteltua. Kasvavalla määrällään se kuluttaa teitä rajusti.

– Suomen kuljetusyrittäjiltä kerättävien maksujen tuotosta tienpitoon ei palaudu kuin 10-20 prosenttia, Jaatinen laskee.

HYVÄÄ JAATISEN mukaan on, että tienpitäjä on alkanut turvautua myös kuljetusfirmojen asiantuntemukseen kunnossapidon tulevia tilanteita ennakoidessaan.

Tiehallinto ja Kaakkois-Suomen kuljetusyrittäjät ovat sopineet, että syksyksi yrittäjät kokoavat oman esityksensä siitä, mitä kuljetusreittejä on erityisesti parannettava. Päälle painaa varsinkin lähihorisontissa siintävä kotimaisen puun kasvava kuljetustarve.

Yksi kustannuspoliittinen tarkistustarve kohdentuu Jaatisen mielestä kuljetusten välittäjiin.

– Heidän prosenttiensa on oltava sellaisia, että yrittäjä voi tehdä kuljetuksen kannattavasti, Jaatinen sanoo.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen