Hardcore-festareiden sointi on haikea

Punk-soundit soivat Skinnarilassa festariviikonloppuna. Ainakin vielä kuluvana kesänä.

KIMMO VAINIKAINEN

LAPPEENRANTA. Punk- ja hardcore-kansa suuntaa viikonloppuna katseensa ja korvansa Skinnarilan LPRHC Summerfest -festivaaleihin. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa sekä kotimaista punk-kermaa että paikallisia kykyjä.

LPRHC:n projektipäällikkö Tanja Uusitalo listaa festivaalin kovimmiksi nimiksi I Walk the Linen, The Heartburnsin sekä Lappeenrannasta lähtöisin olevan Anal Thunderin.

– Suurimpia nimiä ei ollut vaikea saada esiintymään, mutta joitain pienimpiä oli, koska heillä oli lomasuunnitelmia ja muuta menoa, Uusitalo kertoo.

Arviolta puolet tapahtuman esiintyjistä on paikallisia yhtyeitä.

– Näin on valittu aivan tarkoituksella, koska haluamme saada paikallisille bändeille keikkamahdollisuuksia. Muutenhan klubeja ja keikkapaikkoja on täällä aika vähän, Uusitalo perustelee.

LPRHC:n tuottajana toimii Lappeenrannan elävän musiikin yhdistys, Lelmu, joka on lopettamassa toimintaansa.

– Todennäköisesti kuluvan kesän LPRHC jääkin viimeiseksi. Muutama henkilö ei pysty pyörittämään yhdistystä eikä festareita, Uusitalo manailee.

Uusitalon lisäksi LPRHC:n organisoinnista vastaa kolme muuta henkilöä. Talkootyöläiset ovat suuri apu, mutta heillä ei ole tapahtuman taiteelliseen ilmeeseen vaikutusta.

LPRHC:n tulevaisuutta järjestäjät eivät ole ehtineet vielä miettiä. Uusitalon mukaan festareiden kohtalo riippuu pitkälti Lelmun tulevaisuudesta eli vapaaehtoisten innostuksesta.

Ensimmäisellä järjestyskerralla LPRHC Summerfest keräsi 400 maksanutta asiakasta. Toisena vuonna kävijämäärä tuplaantui. Tulevan viikonlopun tavoite on tuhat kävijää.

– Kyllä kiinnostusta ja talkoolaisia riittäisi, mutta koko homma on uskalluksesta kiinni. Ja onhan se vaikeaa järjestää tällaista tapahtumaa pienellä paikkakunnalla, Uusitalo ynnäilee.

Vastoinkäymisistä huolimatta Uusitalo ei katso pelin olevan menetetty.

– Tämän musiikkityylin bändejä olisi paljon, ja meidän luomalta pohjalta olisi jonkun hyvä jatkaa.

Viikonlopuksi Uusitalo lupailee vauhdikkaita festareita, etenkin kun tapahtuman anniskelulupa saatiin kuntoon.

– Tarkoituksena on pitää hyvä ja hauska tapahtuma. Ja että lappeenrantalaisilla olisi kivaa ja joku musapaikka, minne mennä.

l l l

LPRHC Summerfest, LTY:n kenttä, Skinnarila, 18.–19. heinäkuuta.

KUVATEKSTI

MINNA RAITAVUO

Lappeenrantalaisen Loss of Humanityn metalcorea kuultiin LPRHC:ssa viime vuonna. Samaa energistä menoa on odotettavissa tulevanakin viikonloppuna.

Kirjoittaja:
Kimmo Vainikainen