Maakunnan maut liittyvät Linnoituksen yössä yhteen

LIISA KUKKOLALAPPEENRANTA. Eteläkarjalaiset maut valtaavat Linnoituksen yöss

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA. Eteläkarjalaiset maut valtaavat Linnoituksen yössä hyvin keskeisen tapahtumapaikan: puolet Katariinan torista. Luvassa ei ole vain perinteistä tuotemyyntiä vaan kokonaisia eteläkarjalaisia makuelämyksiä paikan päällä nautittuna tai kotiin asti vietyinä.

Paikalliset ruuantuottajat ovat yhdistäneet voimiaan ja tarjoavat Linnoituksen yössä ateriakokonaisuuksia, jotka ovat joko perinneruokina tai nykyisinä tuotteina puhtaan eteläkarjalaisia. Esimerkiksi lammasmakkaraa pääsee nauttimaan Öljypuun legendaarisen perunasalaatin kera.

Maakunnan makuja -tapahtumassa ruoka ei ole vain ruumiin ravintoa vaan ohjelmanumero. Ruoka-alueen teltassa pääsee paitsi syömään valitsemiaan herkkuja myös seuraamaan ruoka-aiheisia esityksiä – tultakin on luvassa, sillä Etelä-Karjalan keittiömestarit lupaavat näyttää, miten liekitetään. Teltasta löytyy myös kahvio.

Eteläkarjalaiseen rikkaaseen ruokakulttuuriin pääsee tutustumaan Linnoituksen yön perjantaina klo 18-22 ja lauantaina 11-22.

KUVATEKSTI

Es-arkisto/Ulla-Maija von Hertzen

Ulla Liukkonen lupaa lanseerata Linnoituksen yössä Linnoituksen leivän, joka ei muistuta tätä leipää ollenkaan. Se saa muotonsa hevosen längistä ja Linnoituksen porteista.

Kun oli iso teltta, sitä kritisoitiin. Aivan varmaa on, että nyt kritisoidaan sitä, ettei isoa telttaa ole.

Jyri Hänninen

Ei ole mitään mieltä kopioida valkosipulifestivaaleja vaan tehdä sellaista mitä muualla ei ole.

Jyri Hänninen

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola