Marika Partisella menevät lajit päällekkäin

Antti Inkinen pyrkii kolmiloikassa palkintopallille, Matti Mononen hakee balsamia haavoihin.

KAISA JUNTUNEN

SIMPELEEN Urheilijoiden Marika Partisen, 18, aikomuksena on urakoida Kalevan kisoissa sekä 100 metrin aidoissa että pituushypyssä. Aikataulu kuitenkin mutkistaa suunnitelmia.

– Jos pääsen molemmissa finaaliin, niin sitten lajit menevät päällekkäin, hän harmittelee.

Aitajuoksun ja pituuden loppukilpailut ovat perjantaina. Pituuskisa alkaa puoli tuntia ennen aitajuoksua.

– Pitää katsoa torstaina miten pituushypyn karsinta menee ja miettiä sitten miten tehdään.

Partinen on yksi Etelä-Karjalan mitalitoivoista.

– En ole laittanut palkintosijaa varsinaiseksi tavoitteeksi, mutta siihen on kaikki mahdollisuudet. Pääasia on onnistua hyvin ja saada tuloksellisesti hyvät suoritukset, Partinen toppuuttelee.

Aidoissa Partinen juoksi ennätyksensä 13,84 nuorten MM-kisoissa Puolassa heinäkuun alussa. Tulos oikeuttaa hänet neljännelle sijalle kotimaisessa kauden rankinglistassa. Lajia hallitsee Johanna Halkoaho, jonka juoksema kauden kotimainen kärkitulos on 13,33.

Myös pituudessa Partinen on tulosvertailussa neljäntenä, mutta kauden tulossato on hyvin tasaista. Simpeleläinen on leiskauttanut tänä kesänä 601, joka uupuu vain sentin hänen omasta ennätyksestä.

Imatran Urheilijoiden Antti Inkinen, 21, pyrkii palkintopallille kolmiloikassa. Hänen kauden parhaansa 15,16 on neljänneksi paras kotimainen tulos. Inkisen ennätysloikat ovat kantaneet 15,45.

– Tänä kesänä tulokset eivät ole olleet sitä mitä olisin toivonut, eikä kenelläkään ole mitään hirveitä odotuksia. Mitalia lähden kuitenkin hakemaan, Inkinen sanoo.

– Tekniikka toimii hyvin, mutta en saa kaikkia tehoja irti, hän tuskailee.

Kukaan suomalainen kolmiloikkaaja ei ole ollut erityisessä vireessä tänä kesänä. Tilastoykkönen Johan Meriluoto on metrin jäljessä omasta ennätyksestään. Hänen hyppynsä on kantanut tänä kesänä 15,98.

– Tasaista on ollut, Inkinen toteaa.

Talvella Inkinen hyppäsi SM-hallikisoissa kolmanneksi tuloksella 15,06. Viime vuonna Inkinen oli Kalevan Kisoissa yhdeksäs.

Seiväshyppääjä Matti Monosen kauden päätavoite jäi saavuttamatta. Imatran Urheilijoiden miestä ei nähdä Pekingin olympialaisissa.

Alavireisellä kaudella hänen paras tuloksensa on ollut 546, joka oikeuttaa kolmanteen sijaan kauden kotimaisessa tulosvertailussa. Pekingin B-tulosraja 555 jäi kauaksi. Olympiakisojen A-raja 570, joka on sama kuin Monosen henkilökohtainen ennätys, keikkuu selvästi korkeammalla.

Kalevan Kisojen voitto toisi pientä lohtua kauden suurimman haaveen rauettua. Monosen kovin kilpakumppani on olympiakoneeseen nouseva Mikko Latvala, joka on taivuttanut tänä kesänä 563. Imatralaisen toinen totinen vastus on Vesa Rantanen, jolla on takanaan 555:n ylitys.

Miesten seipään karsinta on perjantai-iltana ja loppukilpailu lauantaina.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen