Suku ja maisemat vetävät matkailijoita Etelä-Karjalaan

Etelä-Saimaan turistikyselyn perusteella maakunnasta ei löydy yhtä suvereenia vetonaulaa.

JOHANNA SJÖHOLM

MAIJA KARJALAINEN

Veri vetää matkailijoita Etelä-Karjalaan. Etelä-Saimaan turistikyselyssä kävi ilmi, että suosituin syy matkustaa maakuntaan ovat alueella asuvat sukulaiset.

Lomailijoista jopa 43 prosenttia valitsi Etelä-Karjalan kohteekseen ensisijaisesti alueella olevien sidostensa vuoksi. Sidoksiin laskettiin sukulaiset ja ystävät, mökkeily sekä vierailu entisellä asuinpaikkakunnalla.

Maakunnan toiseksi tärkeimmäksi valtiksi nousivat kauniit maisemat. Saimaa, Vuoksi ja muu luonto veti vastaajista noin viidenneksen Etelä-Karjalaan.

Etelä-Saimaa haastatteli yhteensä 77 matkailijaa Imatralla ja Lappeenrannassa torstaina. Imatralla vastaajia oli 42, Lappeenrannassa 35.

Turistit valitsivat 14 vaihtoehdosta yhden ensisijaisen syyn saapua alueelle ja toissijaisia syitä niin monta kuin halusivat.

Vastaajista kaksi kolmasosaa oli suomalaisia, kuudesosa venäläisiä ja vajaa viidennes muualta.

Kyselyn perusteella Saimaa ja muu luonto kiinnostivat huomattavasti enemmän Imatralla kuin Lappeenrannassa. Imatralla luonto, Vuoksi ja Saimaa nousivat vetonauloiksi. Miltei kolmannes ilmoitti jonkin näistä ensisijaiseksi syykseen lomailuun.

Imatran yksittäisistä nähtävyyksistä suosituimmaksi osoittautui Imatran kylpylä. Muita kohteita olivat Imatrankosken ja Valtiohotellin alue.

Moni Lappeenrannassa lomaileva mainitsi vierailevansa Huvisatamassa, ensisijainen matkustussyy se oli kuudelle. Toinen yksittäinen houkutin oli shoppailu.

KUVATEKSTI

VESA LAITINEN

Venäläinen Tatiana Lezheva kävi Lappeenrannassa työmatkalla, mutta aikaa jäi myös shoppailemiseen.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm, Maija Karjalainen