Taikinamäen koulu odottaa paketissa uutta pystytystä

MATTI SAARELALAPPEENRANTA. Steinerkoulun kannatusyhdistys aikoo aloittaa uud

MATTI SAARELA

LAPPEENRANTA. Steinerkoulun kannatusyhdistys aikoo aloittaa uuden koulutalon hirsikehikon pystyttämisen jo ensi syksynä. Uusvanha koulu on tarkoitus pystyttää Taikinamäen puretun koulurakennuksen hirsistä.

– Sellainen suunnitelma meillä on. Tässä tarvitaan kuitenkin vielä pientä rypistystä, että saamme kerättyä rahat talon pystyttämiseen, kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heikkeri kertoo.

Taikinamäen koulu purettiin keväällä 2007. Suuren osan purkutöistä tekivät steinerkoulun kannatusyhdistyksen vapaaehtoiset.

Hirret ja koulun perustuksien kivet kuljetettiin Marssitien tontille ja laitettiin taapeleihin ja suojattiin sateilta.

– Ne on hyvin suojattu, mutta eivät hirret ikuisesti tietenkään kestä tällaista säilytystä, Heikkeri jatkaa.

Heikkerin mukaan koulun pystyttämiselle on saatu myös rakennuslupa. Taikinamäen koulun hieno hirsikehikko on tarkoitus pystyttää Kareliatalon taakse suojellun alueen ulkopuolelle.

Rakennushankkeen alustava kustannusarvio on reilut 700 000 euroa.

– Sellaista summaa me emme ihan hetkessä saa mistään kokoon, Heikkeri sanoo.

Heikkeri kertoo, että koulu haki hankkeeseen rahaa viime keväänä muun muassa Euroopan unionilta.

Kävimme neuvotteluja asiasta Kouvolassa, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Kaikki muukin yhteiskunnan tuki on ollut minimaalista, hän kertoo.

Myöskään Lappeenrannan kaupungilta ei ole tulossa rahoitusta rakennushankkeelle.

– Kaupunki ei ole ollut kovin aktiivinen asiassa. Toisaalta sen ymmärtää. Kaupungilla on omiakin tärkeitä investointikohteita emmekä me ole kaupungin listalla korkealla hankkeiden tärkeysjärjestyksessä, hän sanoo.

Taikinamäen koulussa oli lämmitettävää tilaa 380 neliötä. Steinerkoulun kannatusyhdistys aikoo kuitenkin tuplata koulurakennuksen käyttöalan rakentamalla hirsirakennuksen ullakkokerrokseen luokka- ja työskentelytiloja.

KUVATEKSTI

MATTI SAARELA

Taikinamäen koulu on toistaiseksi siistissä paketissa. Kannatusyhdistyksen puheenjohtajan Kari Heikkerin mukaan hirsikehikon pystytys alkaa kuitenkin heti, kun rakennushankkeen vaatimat rahat on saatu kasaan.

Kirjoittaja:
Matti Saarela