Kuntaliitos liikuttaa henkilöstöä Lappeenrannassa ja Joutsenossa

Kuntaliitoksen myötä Joutsenosta siirtyy Lappeenrantaan 30 työpaikkaa.

SAARA KOHO

Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitos aiheuttaa uusia tuulia kaupunkien henkilöstölle. Kuntaliitosta ohjaava valmistelutoimikunta kertoi keskiviikkona henkilöstön sijoittumiseen liittyvistä päätöksistä.

Syntyvä kaupunki hakee säästöjä eläkepoistumasta. Se haluaa jättää 123 virkaa täyttämättä vuosina 2008-2013.

Toimikunnan mukaan suurimmat leikkaukset kohdistuvat hallinto- ja tukipalveluihin, teknisiin palveluihin sekä energia-, vesi- ja asuntoyhtiöiden toimintaan.

Kaupunkien vakinaiselle henkilöstölle on osoitettu työtehtävät uudessa organisaatiossa. Joutseno-talolle on tarkoitus sijoittaa kymmenkunta työntekijää.

– Joutseno-talolle perustetaan asiakaspalvelupiste, josta kuntalaiset saavat kaikkia tarvitsemiaan palveluita, Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.) kertoo.

Liitoksen myötä Joutsenon kaupungilta siirtyy Lappeenrantaan 14 vakinaista työntekijää ja Joutsenon Energia Oy:stä 16 työntekijää.

Arvelan mukaan toimikunta valmistelee parhaillaan esitystä siitä, mitkä toiminnot sijoitetaan Joutsenoon korvaamaan nyt Lappeenrantaan siirtyvän 30 työpaikan vähennyksen. Asiaa käsitellään seuraavan kerran syyskuun lopussa.

Valmistelutoimikunta teki päätöksiä myös Joutsenon johtavien virkamiesten tehtävistä. Yhdistymissopimuksen mukaisesti Joutsenon kaupunginjohtaja Kari Korkiakoski siirtyy Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtajaksi.

Joutsenon kaupunginsihteeri Anitta Vilkko aloittaa ensi maanantaina Lappeenrannan tiedotuspäällikkönä.

Joutsenon sosiaalijohtaja Päivi Ahonen nimitettiin palvelujohtajaksi ensisijaisina tehtävinään sosiaali- ja terveyspiirin palvelusopimustyön ja palvelujen ohjaus. Hän aloittaa toimessaan marraskuussa.

Joutsenon kaavoitusinsinööri Heikki Puranen aloittaa kaavoituspäällikkönä ensi vuoden alussa.

Joutsenon kaupungininsinööri Ilpo Koponen nimitettiin yhdyskuntatekniikan päällikön virkaan. Hän aloittaa kuitenkin työnsä vt. tilakeskuksen johtajana kahden vuoden määräajalla vuoden 2009 alussa.

Joutsenon suunnittelusihteeri Pekka Kirsi toimii Joutseno-talosta ja Joutsenon yrityspalveluista ja asukastoiminnoista vastaavana yhteyshenkilönä.

Joutsenon talousjohtaja Kirsi Niinimäki on jo aloittanut Lappeenrannan Vesi Oy:n toimitusjohtajana.

Kirjoittaja:
Saara Koho