Kylpyläbisnes kiristyy entisestään Imatran alueella

Valtionhotelliin tulee hemmottelukylpylä ja 55 uuta hotellihuonetta. Samassa yhteydessä uusitaan myös Linnahotellin sviitit.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Valtionhotelli ryhtyy kilpailemaan kylpyläasiakkaista. Valtionhotellin kiinteistön omistava Oy Norgani 5 Ab ja hotelli-ja ravintolatoimintaa Valtionhotellissa pyörittävä Restel Oy ovat sopineet Valtionhotellin saneerauksesta. Hotellin kongressiosaan rakennetaan aikuisten hemmottelukylpylä ja 55 uutta hotellihuonetta.

Uudet hotellihuoneet tulevat Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymältä vapautuneisiin hotelli- ja ravintolakoulun tiloihin. Koulutuskuntayhtymän vuokra-aika kiinteistössä päättyi äskettäin.

Restel Oy:n toimitusjohtajan, kauppaneuvos Ralf Sandströmin mukaan myös Linnahotellin sviitit uudistetaan. Uusi Kylpylähotelli ja uudistettu Linnahotelli valmistuvat keväällä 2009.

– Imatran Valtionhotellin linna- ja kylpyläkokonaisuudesta tulee ainutlaatuinen ja monipuolisten yksilöllisten palvelujen kokous- ja lomakeidas. Linnahotelli ainutlaatuisen kosken partaalla maustettuna suomalaisella idän eksotiikalla lähellä Venäjän rajaa on vaihtoehto, jota kukaan muu ei voi tarjota asiakkaille, Sandström sanoo.

Toimialajohtaja Jari Laineen mukaan hemmottelukylpylän, hotellihuoneiden ja sviittien rakentamisen ja kunnostamisen alustava kustannusarvio on vähän alle 10 miljoonaa euroa. Laineen mukaan uudistus tuo myös lisää työpaikkoja Valtionhotelliin.

– Uusi kylpyläosio rakennetaan kokous- ja kongressiosan alakertaan nykyisten allas- ja saunatilojen välittömään läheisyyteen. Samalla myös vanhat tilat kunnostetaan. Työt pyritään aloittamaan mahdollisimman nopeasti, Laine sanoo.

VALTIONHOTELLI kuuluu Restelissä niin sanottuun Rantasipi -ketjuun. Restel aikoo kehittää Rantasipi-ketjusta yksilöllisten, erilaisten ja elämyksellisten hotelleiden ja kylpylöiden kokonaisuuden.

Rantasipi-ketjussa on kymmenen hotellia ja yksi kongressikeskus. Ketjun hotelleista kolme on kylpylähotellia.

Vuoden 2009 aikana Valtionhotellin lisäksi myös Laajavuoreen rakennetaan kylpylä.

KUVATEKSTI

HANNU OJALA

Hemmottelukylpylä ja uudet hotellihuoneet saneerataan Valtionhotellin kongressisiipeen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen