Taipalsaaren kunta osti Pappilanniemen alueen

Kauan vireillä ollut maakauppa seurakunnan kanssa vahvistettiin keskiviikkona. Kunta aikoo kaavoittaa noin 30 hehtaarin suuruisen alueen asuntoalueeksi.

HEIKKI SAIRANEN

TAIPALSAARI. Taipalsaaren kunta on ostanut seurakunnalta noin 30 hehtaarin suuruisen Pappilanniemen alueen. Kirkonkylän kupeessa huoltoaseman takana sijaitsevan maa-alueen kokonaishinta on miljoona euroa, josta rahana maksetaan 787 500 euroa.

– Loppuosa kauppahinnasta suoritetaan maanvaihtojen avulla, toteaa Taipalsaaren hallintojohtaja Mikko Hietamies.

Kunta rahoittaa kaupan pääosin tämän vuoden vuoden talousarvioon hyväksytyllä miljoonan euron hankintamäärärahalla. Kunta ja seurakunta vahvistivat kaupan eilen keskiviikkona. Asia oli esillä keskiviikkona myös kunnanvaltuustossa.

Taipalsaaren kunta aikoo kaavoittaa Pappilanniemen asuntoalueeksi. Hietamies arvioi, että alueen kaavoitusprosessi alkaa vielä tänä syksynä.

– Tässä vaiheessa ei ole mitään valmiita suunnitelmia, hän toteaa.

Hietamies on tyytyväinen syntyneeseen kauppaan. Kunta ja seurakunta neuvottelivat maakauppoja kauan. Taipalsaaren kirkkovaltuusto hyväksyi omasta puolestaan valmiiksi neuvotellun kaupan jo viime vuoden puolella.

Kirjamoinniemen ohella kunnalla ei ole tällä hetkellä muuta suurempaa rakentamiseen soveltuvaa aluetta.

Kunnalta seurakunnalle on siirtymässä maapalstoja muun muassa Haikolasta, Liukkolasta ja Pönniälästä. Nämä alueet ovat kooltaan yhteensä noin 85 hehtaaria.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen