Mattilan hiekalla menestyminen toi palkinnoksi mitalipelit nurmella

Kultsun ja Imatran Palloseuran pojat ovat pelanneet yhdessä vuoden verran Etelä-Karjalan Pallon C-junioreissa. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, siitä tuloksena tuli lohkovoitto Saimaa-turnauksessa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Mattilan hiekkakentän laidalla riitti lauantaina tunnelmaa pienistä vesikuuroista huolimatta. Saimaa-turnauksen C-juniorien pelit pyörivät kentällä tauotta, äkäiset ampiaiset vainosivat kenttäkanttiinista pullan ostaneita ja vapaavuorolla olevat pelaajat onkivat kentältä pomppineita palloja sorakuopan lammesta.

– Mikäs seura tuo EKP oikein? kyseli kentän reunalla pelejä seurannut katselija valmentaja Reima Oikkoselta, joka jo tottuneesti selitti mustapaitaisen joukkueen olevan Joutsenon Kultsun ja Imatran Palloseuran yhteistyön tulosta.

Etelä-Karjalan Pallon C-junioreille Saimaa-turnaus on, niin kuin lähes kaikille muille 155 turnausjoukkueelle, kauden päätösturnaus. EKP:n C-juniorit voivat viettää viikonlopun turnauksessa myös epäviraliisia yksivuotissynttäreitä.

– Viime syksynä lyötiin tässä ikäluokassa hynttyyt yhteen Imatran Palloseuran kanssa. Monet ovat kyselleet, että miksi nyt menitte yhteistyöhön imatralaisten kanssa, kun Joutseno yhdistyy Lappeenrantaan.

– Meillä nyt vaan oli samanlainen näkemys joukkueiden kehittämisestä, eikä matka ole mikään ongelma. Joutsenon Tuki-Rastilta menee Karhumäelle 15 minuuttia ja päinvastoin, Oikkonen korostaa.

Etelä-Karjalan Pallon C-14-juniorit pelaavat Saimaa-turnauksessa C1-15-ikäluokassa, niin kuin turnaukseen perinteeseen kuuluu. Vuoden viimeisessä turnauksessa tavallaan jo katsastetaan ensi vuoden joukkueita.

EKP:n mustapaidat selvittivät lauantaina lohkonsa Mattilan hiekalla puhtaasti. Avausottelussa kaatui naapurijoukkue PEPO 3–0, toisessa pelissä Espoon Matinkylästä kotoisin oleva HooGee 4–0 ja viimeisessä pelissä helsinkiläinen Vuosaaren Viikingit 1–0. Lohkovoitto vei EKP:n sunnuntaiksi mitalipeleihin.

– Kyllähän hiekallakin pelit sujuvat, mutta onneksi päästään sunnuntaina jo Amiksen tekonurmelle, sanoi vasempana laitapakkina Mattilan kentällä pelannut EKP:n C-juniorien kapteeni Roope Kylliäinen.

14-vuotiaalle Roopelle EKP on jo kolmas seura jalkapallouralla, vaikka kotikenttä on koko ajan pysynyt Karhumäellä. PaSa:sta tie vei Imatran Palloseuran paitaan, kun seura perustettiin ja viime syksystä asti seura on ollut EKP.

– Hyvin joukkue on hitsautunut yhteen, ihan niin kuin olisi pelattu jo kauemminkin yhdessä, joukkueen kippari kehaisee.

Yhdistyneessä EKP:n C-juniorijoukkueessa on ollut 22 pelaajaa, 13 Imatralta ja 9 Joutsenosta. Joukkue on pelannut ja harjoitellut sekä Imatralla että Joutsenossa.

Kuinka IPS olisi pärjännyt omillaan C-junioreissa?

– En ole varma, olisiko meillä edes ollut koko joukkuetta, Roope Kylliäinen arvelee.

Sunnuntaina EKP jatkaa sijoitusotteluissa Malmin Palloseuraa vastaan. Voitolla tie aukeaa finaaliin, tappiolla edessä on pronssiottelu ja paluu Mattilan hiekkastadionille.

– Turnausvoitto on tietysti tähtäimessä, sanoo Roope Kylliäinen, jolle kauden kohokohta on ollut ystävyyskaupunkiturnaus Turussa. Siellä EKP oli neljäs.

– Voitettiin kovia joukkueita, Honkakin, kertoo Roope, jonka oma tavoite jalkapallossa on pitkällä.

– Tosi pitkällä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen