Rautjärven käsityökeskus etsii uusia tiloja

Käsityökeskuksen käyttämä huonokuntoinen rakennus Simpeleellä puretaan.

RAUTJÄRVI. Rautjärven käsityökeskuksen talo puretaan ensi kesänä. Ympäristölautakunnan mielestä rakennus on niin huonossa kunnossa, ettei kunnan kannata sitä korjata.

Rakennuksessa havaittiin kesällä vesivahinko, ja lattiat revittiin auki tutkimuksia varten.

– Tutkimuksissa havaittiin kasvustoja ja myrkyllisiä mikrobeja. Talo on tällä hetkellä käyttökiellossa, sanoo tekninen johtaja Ari Pöllänen.

Käsityökeskus sijaitsee koulun vieressä. Talo puretaan koululaisten kesäloman aikana, sillä mikrobien lisäksi talossa on asbestia.

Sivistystoimenjohtaja Eila Toppinen sanoo, ettei kunnalla ole osoittaa käsityökeskukselle uusia vastaavia tiloja, mutta asiasta neuvotellaan. Toppisen mukaan kunnalla on tällä hetkellä vapaana vain yritystiloja, joista käsityökeskus joutuisi lähtemään mahdollisen yritysvuokraajan takia.

– Täytyy muistaa, että käsityökeskus ei ole kunnan toimintaa, vaan kunta tarjoaa Taito Etelä-Karjala -yhdistykselle tilat ja antaa avustuksen.

Kutomista ja käsityötä voi kunnan tiloissa harrastaa Kansalaisopiston opistotalolla.

Etelä-Karjalan käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen Taito Etelä-Karjalan toiminnanjohtaja Eeva Haikala ei vielä osaa sanoa mitään Rautjärven käsityökeskuksen tulevasta kohtalosta. Hän ei ole vielä saanut kunnalta virallista tietoa rakennuksen kohtalosta.

– Toivottavasti löydämme kunnan kanssa hyvän yhteisen ratkaisun asiaan.

Haikalan mukaan yhdistyksellä ei ole ainakaan varaa vuokrata toiminnalleen yritystiloja. Hän kehottaa asiakkaita käyttämään nyt Parikkalan käsityökeskuksen tiloja.

Taito Etelä-Karjala toimii pitkälti kuntien ja valtion avustuksilla. Omarahoitus tulee palveluiden myynnistä. Yhdistyksen tiloja on myös kotipaikassa Lappeenrannassa, Luumäellä, Savitaipaleella ja Joutsenossa.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen