Tero Nieminen siirtyi kentältä junioripäälliköksi

Monessa seurassa pelannut jalkapalloilija aloitti Etelä-Karjalan Pallon junioripäällikkönä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Jalkapallon kolmosdivisioonakauden päättyminen ei päättänyt PEPO:n kapteenin Tero Niemisen syksyä lajin parissa. Torstaina Nieminen kiersi toista päivää eri tapahtumissa Etelä-Karjalan Pallon junioripäällikkönä.

Imatran Palloseuran ja Joutsenon Kultsun junioripuolen yhteistyönä käynnistetty Etelä-Karjalan Pallo saa ensimmäisen päätoimisen junioripäällikkönsä, koska vapaaehtoistyö ei enää riitä toimintojen pyörittämiseen.

– Junioripäällikön tehtäviin kuuluu tietysti toiminnan kehittäminen ja kaikki se, mitä tähän asti on yritetty ehtiä oto-hommina hoitamaan. Toimistokin seuralla on, mutta eiköhän Teron aika kulu enimmäkseen kentän laidalla, sanoo Jukka Aallikko.

Päätoimisen junioripäällikön toimi on alkuun kaksivuotinen, mutta jatkorahoitustakin on Aallikon mukaan jo valmisteltu.

– Seurat rahoittavat pääasiassa junioripäällikön palkan, mutta olemme saaneet Palloliiton kautta ERS-rahoitustakin.

Tero Nieminen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (AMK). Tanhuvaarassa ja Lahden ammattikorkeassa opiskellut 29-vuotias Nieminen on toistaiseksi tehnyt liikunnanohjausta osa-aikaisesti.

Jalkapalloa Nieminen on pelannut PEPO:n lisäksi Kultsussa ja PaSa:ssa. Veiterän keskikentän vakiomiehitykseen Nieminen on kuulunut myös pitkään jääpallon bandyliigassa.

– Työ tulee nyt ensin, sitten katsotaan jääkö jääpallolle aikaa, Nieminen sanoo.

Omalla jalkapallourallaan pelaaminen B-juniorien SM-sarjassa on ollut Tero Niemiselle tärkeintä aikaa.

– Pelasimme silloin Kultsun nimellä ja pelit olivat Imatralla. Siinä oli useampien kuntien joukkueiden pelaajia yhdessä ja se toimi hienosti.

– Voimien yhdistäminen on tärkeää, kun pelaajaresursseja ei ole maakunnassa paljon. Haluaisin myös hyödyntää eri lajien yhteistyötä valmennuksessa, suunnittelee EKP:n uusi junioripäällikkö.

Etelä-Karjalan Pallolla on tällä hetkellä juniorijoukkueet C- ja B-pojissa sekä edustusjoukkue nelosdivisioonassa.

– Eiköhän pääosasta työstä kulu kuitenkin IPS:n ja Kultsun pienempien juniorijoukkueiden kanssa, Nieminen arvelee.

IPS:llä juniorijoukkueita on kymmenen ja Kultsulla kahdeksan. Vanhemmissa ikäluokissa joukkueet sulautuvat EKP:n paitaan.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen