Kentän siirto on raju talkoo

Ruokolahden Rajun salibandyväki joutui kentän siirtotalkoisiin, kun Suomen Kerta tarvitsi lisää varastotilaa Iskote-talossa. Keväällä edessä voi olla lähtö koko talosta.

IMATRA. Nurkista kiinni ja 50 metriä vasemmalle. Ruokolahden Rajun salibandyväen urakka on yksinkertainen, mutta 2 500 kilon salibandymaton ja 700 neliön lastulevypinon painoinen.

– Se oli ilmoitusluonteinen asia, Rajun edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Timo Ijäs kuvaa talkooväen houkuttelemista.

Niinhän se onkin, jos haluaa pelata. Ja pelata Rajussa halutaan edelleen.

– Tänään pitää saada mahdollisimman paljon tehtyä, kun porukkaa on paljon, Ijäs ja toinen joukkueenjohtaja Timo Martikainen miettivät.

Yhdeltätoista aamupäivällä alkanut urakka päättyi eilen iltakuudelta, koska formuloita piti ehtiä katsomaan. Hyvään vauhtiin päässyt talkoo jatkuu maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona harjoitusvuorojen pitäisi taas pyöriä normaalisti.

Kokemus ei ole uusi, sillä jo kerran aikaisemmin rajulaisten talkoona oli siirtää kenttää samoissa nurkissa toiseen paikkaan.

RAJU JOUTUU muuttamaan Imatran Iskote-talossa olevan salibandykenttänsä paikkaa, koska Suomen Kerta Oy haluaa lisää varastotilaa. Näin aluksi se onnistui pienellä siirrolla suuren varaston toiselle laidalle, mutta keväällä saattaa odottaa ankeampi arki.

– Maaliskuun loppuun saadaan olla tässä. Se on arvoitus, mitä sen jälkeen, Ijäs sanoo.

– Ei minkäänlaista tietoa, kun ei oo, niin ei oo, Martikainen miettii mahdollista uutta paikkaa.

Kaupungin vuokralasena olevalle Rajulle ilmoitettiin siirrosta kuukausi sitten ja aikaa annettiin marraskuun loppuun. Kotiotteluiden sarjatauko toi sopivan raon viikonloppuun.

Kentän lisäksi siirrettävänä oli katsomolohko. Sen verran tila hallissa muuttui, että katsomo on nyt päädyssä. Säpinäkin peleissä lisääntyy, sillä kenttä kapenee metrillä.

Jos pahin uhkakuva toteutuu, Raju on keväällä samanlaisessa kenttäpulassa kuin naapuriseura NST Lappeenrannassa.

– Se on iso etu, Martikainen kuvaa oman kentän merkitystä.

Kuin esimerkkinä siitä kolme Rajun pelaajaa – Tapio Kinnunen, Niko Jumppanen ja Onni Piiparinen – oli mukana viikonvaihteessa 19-vuotiaiden maajoukkueen turnauksessa Kuopiossa.

Raju on omien laskujensa mukaan satsannut kuudessa vuodessa salibandykenttään ja oheiskalustoon 37 000 euroa. Entiseen Etelä-Karjalan messukeskuksen näyttelyhalliin rakennettiin ensin kenttä, joka purettiin messujen ajaksi. Kun messuyhtiö meni konkurssiin, Raju vuokrasi tilan Imatran kaupungilta.

Rakennustöihin jouduttiin uudelleen, kun huomattiin, että kovalle betonille suoraan vedetty matto toi pelaajille jalka- ja selkävaivoja. Ongelma poistui, kun lattian ja maton väliin rakennettiin joustoalusta askeläänieristysvillasta ja lattialastulevystä.

Ijäs ja Martikainen laskevat, että seuran kentällä pyörii viitisensataa pelaajaa, joista puolet on seuran omia jäseniä ja loput ulkopuolisia peliajan vuokraajia. Karkean arvion mukaan yli puolet ruokolahtelaisen mahtiseuran salibandypelaajista on imatralaisia.

Talkootöitä ruokolahtelaiset tekevät myös Vuoksenniskan työväentalon tansseissa säännöllisissä vuoroissa, mutta Martikaisen mukaan heilläkin on talkooväkeä entistä hankalampaa saada hommiin.

Eilen sitä ongelmaa ei ollut, sillä Iskote-talossa pyöri reippaasti porukkaa siirtotöissä.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen