Mälkiän pelipaita jäähallin kattoon

Heikki Mälkiän paita nousee 3. tammikuuta Lalli Partisen ja Petri Skrikon paitojen rinnalle Kisapuiston hallin kattoon.

LAPPEENRANTA. Heikki Mälkiän pelipaita nostetaan Kisapuiston jäähallin kattoon lauantaina 3. tammikuuta juuri ennen SaiPan ja Rauman Lukon välistä jääkiekko-ottelua.

Mälkiä on kolmas SaiPan pelaaja, jonka numero jäädytetään ja paita nostetaan hallin kattoon. Aiemmin katossa ovat jo SaiPa-legendojen Lalli Partisen ja Petri Skrikon pelipaidat.

– Heikki Mälkiän numeron jäädytys liittyy SaiPan 60-vuotisjuhlakauden tapahtumiin. Lalli Partisen ja Petri Skrikon paidat nostettiin kattoon, kun SaiPalla oli 50-vuotisjuhla, muistuttaa SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen.

– Olemme pyrkineet pitämään jäädytettävien pelipaitojen kohdalla kriteerit korkealla. Mälkiä on tämän juhlakauden aikana ainoa pelaaja, jonka paita nostetaan kattoon.

Tanskan liigassa Fredikshavn White Eaglesia valmentava 50-vuotias Heikki Mälkiä saapuu itse 3. tammikuuta paikalle seuraamaan pelipaitansa kattoon nostamista.

Heikki Mälkiä pelasi aikanaan 358 liigaottelua SaiPassa ja JYP:issä (kaudet 1986–88) ja 177 ykkösdivisioonaottelua SaiPassa. A-maajoukkueessa Mälkiä pelasi kuusi kertaa. Mälkiä valmensi SaiPaa vuosina 1995–99 ja 2003–2008.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen