Opiskelijajärjestöt astuvat haasteiden eteen

HANNA KUUSISTOLAPPEENRANTA. Opiskelijajärjestöt haluaisivat kasvattaa jäsen

HANNA KUUSISTO

LAPPEENRANTA. Opiskelijajärjestöt haluaisivat kasvattaa jäsenmääriään nykyisestä. Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan, Tytti Brucen, mukaan yliopistolaiset lähtevät kohtuullisen aktiivisesti mukaan kilta- ja kerhotoimintaan.

– Valitettavasti trendi on kuitenkin se, että aikaisempaa vähemmän opiskelijat lähtevät mukaan toimintaan. On korostettu opintoaikoja ja sitä, että pitäisi nopeasti valmistua ja siirtyä työelämään.

– Toivoisin, että aktiivisuutta löytyisi enemmänkin. Suhdeverkostojen luominen antaa varmasti eväitä työelämään, Bruce lisää.

Ylioppilaskunnalla on noin 4 300 jäsentä.

Ammattikorkeakoululla lyhyempi opiskeluaika aiheuttaa sen, että luottamustoimintaan hypätään heti sisälle.

– Yllättävän hyvin valikoituu opiskelijakuntaan oma sakkinsa. Mutta joukko saisi olla isompi, myöntää Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtaja Joona Räsänen.

Opiskelijakuntaan kuuluu noin 700 jäsentä.

Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun osakeyhtiöittäminen ja nimenmuutos Saimaan ammattikorkeakouluksi aiheuttavat haasteita myös opiskelijakunnalle. Opiskelijakunnan nimi vaihtuu vuodenvaihteessa Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnaksi (SAIKO).

– Suurin haaste nimenmuutoksen lisäksi on ensi vuonna jäsenrekrytointi. Meidän pitää saada enemmän jäseniä ja aktiiveja, että turvaamme toiminnan jatkuvuuden. Jos jostain pitäisi olla kateellinen ylioppilaskunnalle, olemme kateellisia perinteistä, Räsänen hymyilee.

Räsäsen mukaan haasteina ovat myös rahoituksen saaminen ja yhteistyökumppaneiden löytäminen.

– Ainahan uusi luottamustehtävä jännittää, mutta nautin siitä, että pääsen nyt pelaamaan puhtaalta pöydältä. Paras palkinto on se, jos riviopiskelija tulee sanomaan, että nyt asiat on hoidettu hyvin.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta viettää 40-vuotisjuhlaansa vuonna 2009.

– Juhlavuoteen liittyy aika paljon tapahtumia, kuten vappufestarit. Myös vuoden 2010 alussa voimaan tuleva uusi yliopistolaki vaikuttaa meidän koulullakin hallintoon, ja haluamme olla tiiviisti mukana yhteistyössä.

– Lisäksi ylioppilaskunnan tehtävänä on parantaa opetuksen laatua sekä tuoda esille sitä, missä oikeasti olemme hyviä. Yliopistolta löytyy huippuosaamista, mutta sitä ei ole osattu tuoda näkyviin niin hyvin, Bruce sanoo.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto