Parikkalan lentopalloilijat odottavat uutta kotikenttää

Parikkalan Urheilijoiden lentopallojoukkue kaipaa joukkueeseen uusia nuoria pelaajia.

ANSSI KEMPPINEN

PARIKKALA. Parikkalassa tai oikeastaan Punkaharjulla pelataan Etelä-Karjalan mieslentopalloilun huippuottelut. Parikkalan Urheilijoiden joukkue harjoittelee ja pelaa kotiottelunsa Punkaharjun koululla.

– Parikkalasta ei löydy tarpeeksi korkeaa kenttää otteluita varten, sanoo joukkueen johtaja ja vetäjä Juha Oinonen.

Ensi syksynä kotiottelut ja harjoitukset siirtyvät vihdoin Parikkalaan, kun Kirjolanmäen uusi liikuntahalli.valmistuu. Oinosen mukaan joukkue on jo odottanutkin uutta hallia ja aloittaa harjoitukset siellä mahdollisimman nopeasti.

Parikkalan Urheilijat eli PaU pelaa miesten kakkossarjaa, joka on kolmanneksi korkein sarjataso. Samalla sarjatasolla pelaa myös lappeenrantalainen Skinnarilan urheilijat -81 , mutta joukkue pitää kolmannen lohkon perää.

PaU on taas ykköslohkonsa neljäntenä.

– Yksi huono ottelu on ollut, mutta muuten pelit ovat menneet hyvin. Kotona peli tuntuu olevan vaikeampaa kuin vieraissa.

Oinosen mukaan monelle pelaajalle pelit ovat vielä opettelua, sillä he pelaavat ensimmäistä kertaa kakkossarjaa. Toki joukosta löytyy myös liigatason kokemusta.

Suomen lentopallomaajoukkueen menestys ei ole juuri kasvattanut PaU:n uusien pelaajien määrää. Joukkueen ikähaitari on 16 vuodesta 43 vuoteen.

– Muutamia nuorempia on saatu. Toivottavasti tulisi lisää nuoria, sillä osa porukkaa on jo eläkeikäisiä.

Oinosen mielestä joukkueen paras ase on hyökkäys, kunhan pallo vain saadaan nousemaan. Parannettavaa löytyy taas joka osa-alueelta.

Ennen tätä sarjakautta joukkue harjoitteli tiiviisti pitkän kesäjakson, mutta pelikaudella pidetään vain yhdet harjoitukset viikossa.

PaU nousi viime vuonna kakkoseen häviämättä yhtään ottelua. Tänä vuonna joukkueella ei ole nousuhaaveita.

Oinosen mukaan sarjanousu ykköseen toisi pitempiä pelimatkoja ja vaatisi lisää harjoituksia sekä isompaa budjettia.

– Tämä kakkonen on sen tasoista lentopalloa, että jaksaa tällä joukkueella pelata.

Oinonen sanoo, että nuoremmille annetaan kyllä tukea, jos he haluavat siirtyä kovempiin joukkueisiin. Jo nyt nuoret harjoittelevat muita enemmän.

KUVATEKSTI

Anssi Kemppinen

Parikkalan Urheilijat kaatoivat lauantaina Kiuruveden Luomu-Wolleyn 3 – 0. Sunnuntaina kaatui taas Joutsan Seudun Pallo luvuin 3 – 1.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen