Patriaan tulossa uusia huoneita sekä ravintola- ja kokoustiloja

Hotellin omistava vakuutusyhtiö Varma hakee kaavamuutosta 2 400 neliön laajennukselle.

HEIKKI SOPANEN

LAPPEENRANTA. Hotelli Patriaan Lappeenrannassa on suunnitteilla 50 uutta hotellihuonetta. Hotellikiinteistön omistava eläkevakuutusyhtiö Varma hakee tontilleen asemakaavamuutosta, joka mahdollistaisi 2 400 neliön laajennuksen.

Laajennusneliöistä on tarkoitus käyttää 2 000 kerrosneliötä hotellihuoneisiin ja 400 neliötä ravintola- ja kokoustilojen laajennukseen. Hotellihuoneet aputiloineen on suunniteltu nelikerroksiseen lisäsiipeen, joka tulisi hotellin eteläpäähän.

Hotellin autopaikkojen määrä tontilla pyritään säilyttämään nykyisellään.

Scandic-ketjuun kuuluvan Patrian hotellinjohtaja Tomi Saarelainen kertoo, että kaavamuutos halutaan viedä läpi yhteisymmärryksessä naapurikiinteistöjen kanssa.

– Laajennuksen aikataulu on vielä auki. Scandic kuitenkin hakee kasvua, ja tämä on meidän vastauksemme kaupungissa käytävään keskusteluun hotellien kapasiteettipulasta.

LAPPEENRANNAN kaupungin ylin virkamiesjohto on kaipaillut kaupunkiin uutta, tasokasta hotellia bisnesihmisille. Hotelliyrittäjät eivät ole suuremmin innostuneet, koska heidän mielestään majoitustilaa kyllä löytyy ajoittaisia piikkejä lukuunottamatta.

Nykyisessä Patriassa on 132 huonetta, ja Saarelainenkin sanoi vielä kesällä, ettei Scandic Patrialla ole laajennussuunnitelmia. Saarelaisen mukaan tilanne oli kesällä toinen kuin nyt.

– Silloin laajennus ei ollut ajankohtainen.

ETELÄ-KARJALAN osuuskaupan omistamassa hotelli Lappeessa on 209 huonetta. EeKoo on jo aiemmin kertonut aikovansa rakentaa Lappeeseen 70 lisähuonetta. Uudet huoneet nostavat Lappeen kerroskorkeutta yhdellä kerroksella.

Lappeen laajennus edellyttää myös asemakaavamuutosta, mutta EeKoo ei ole vielä jättänyt sitä kaupungille.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan Etelä-Karjalan majoitustilojen käyttöaste on tänä vuonna ollut noin 60 prosenttia. Käyttöaste nousee kesäkuukausina yli 75 prosentin.

Tilastoissa ovat mukana majoitusliikkeet, joilla on vähintään kymmenen majoitushuonetta.

KUVATEKSTI

MARLEENA LIIKKANEN

Patrian uudet hotellihuoneet tulevat hotellin eteläpäähän. Laajennusosasta tulee nelikerroksinen.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen