Puukeskus investoi ja lomauttaa Lappeenrannassa

Myllymäkeen nousee uusi ja tuotevalikoimiltaan nykyistä laajempi Puukeskus. Lopullinen rakentamispäätös syntyy lähiviikkoina.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Puukeskus Oy käynnistää koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista. Yritys kuitenkin investoi uusiin toimitiloihin Lappeenrannan Myllymäessä.

Toimitusjohtaja Mikael Forssin mukaan lomautukset koskevat Suomen liiketoimintaa ja 520 henkilöä.

Yt-neuvottelut eivät koske irtisanomisia. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikon maanantaina.

– Lomautukset kestävät kuudesta kahdeksaan viikkoa ja ne jaksottuvat koko vuodelle.

Forssin mukaan alan markkinatilanne on ollut jo pitkään huono.

– Tilanne markkinoilla on oikeastaan paha ja se näyttää vain syvenevän, kun ei rakenneta.

Lappeenrannan Puukeskuksen johtaja Ari Niemelä pitää lomautuksia valitettavina, mutta tässä markkinatilanteessa väistämättöminä. Lappeenrannassa työntekijöiden määrä vaihtelee 20-30 välillä sesonkikausista riippuen.

PUUKESKUS aikoo synkistä markkinanäkymistä huolimatta käynnistää uuden toimipisteensä rakennustyöt Myllymäen alueella. Tyysterniemen toimipaikan vuokrasopimus päättyy vuonna 2011.

– Siihen mennessä uusien toimitilojen pitää olla pystyssä. Alustava investointipäätös on tehty, enkä näe mitään estettä lopulliselle rakentamispäätökselle. Lappeenranta on rajakauppaa harjoittava toimipiste, ja se pidetään hengissä, Forss sanoo

– Hallitus päättää asiasta lähiaikoina, kunhan lopulliset kustannuslaskelmat valmistuvat.

NIEMELÄ pitää investointia hyvänä uutisena lomautusten keskellä.

– Toivon mukaan investointi käynnistyy hyvinkin nopeasti, jolloin voisimme osaltamme olla lievittämässä taantuman tuskaa omalla rakennuskohteella.

Myllymäessä Puukeskuksella on lähes kolmen hehtaarin tontti, jonne rakennetaan muun muassa myymälätilat ja erilaisia varastohalleja.

– Rakennamme ison Puukeskuksen ja laajennamme samalla tuotevalikoimaamme. Satsaamme rautakauppaan ja rakennustarvikkeisiin ihan eri tavalla kuin nykyisissä tiloissa, Niemelä sanoo.

– Puupuolen osaamme hyvin, mutta pieni heikkoutemme on ollut täällä se, ettemme ole pystyneet tarjoamaan rakentajille samalla kertaa muitakin rakentamisen oheistuotteita.

Puukeskus Oy

Puukeskuksen palveluksessa on yli 900 henkilöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Suomessa on 23 toimipistettä, Venäjällä kuusi ja Virossa yksi. Puukeskuksen myynti vuonna 2007 oli 620 miljoonaa euroa.

Puukeskus on puupohjaisten rakennustarvikkeiden ja materiaalien erikoisliike. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös rakennus- ja rautakauppatuotteet.

Metsäyhtiö UPM möi Puukeskuksen vuonna 2006. Uudeksi omistajaksi tuli Triton-yhtiö, joka on Lontoossa päämajaansa pitävä kansainvälinen riskisijoittaja.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki