Larox Flowsys teki historiansa parhaan tuloksen

Konsernin liikevaihto kasvoi 35 prosenttia.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTALAINEN Larox Flowsys -konserni teki viime vuonna historiansa parhaan tuloksen. Yrityksen vauhti ei hidastunut edes loppuvuonna, vaikka yleinen taloustilanne huononi merkittävästi.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen ei usko, että mikään yritys välttää talouslaman vaikutukset kokonaan.

– Larox Flowsysin kannalta tilanne on vielä kohtuullinen. Loppuvuoden tilauskanta oli jopa jonkin verran vuodentakaista parempi, mutta pitkälle vieviä johtopäätöksiä on vielä aivan mahdotonta laatia.

Vartiaisen mukaan tilausten tippuminen näkyisi nopeastikin, mutta toistaiseksi varaosia ja venttiilejä on tilattu tasaista tahti.

– Se kertoo siitä, että tehtaat pyörivät maailmalla edelleen. Vain USA:n tytäryhtiömme tilaukset ovat vähentyneet.

Konsernin liikevaihto ja tulos nousivat historian parhaisiin lukemiin viime vuonna. Liikevaihto oli 20,8 miljoonaa euroa ja liikevoittoa kertyi 1,84 miljoonaa euroa. Oman pääoman tuotto oli yli 33 prosenttia.

Keväällä 2008 Larox Flowsys osti 80 prosenttia JFD Pumps Rotors Oy:n liiketoiminnasta. Anjalankoskella toimivan, epäkeskoruuvipumppujen huoltoon ja varaosatoimituksiin erikoistuneen yrityksen asiakaskunta koostuu puunjalostuksen ja muun prosessiteollisuuden yrityksistä.

– JFD:n osto täydensi laitevalikoimaamme ja olemme erittäin tyytyväisiä hankintaan, sanoo Vartiainen.

Heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta huolimatta Larox Flowsysin strategiana on laajentuminen venttiilien ja pumppujen alueella nykyisen liiketoiminnan ja yritysostojen tuoman kasvun kautta.

Larox Flowsysin palveluksessa oli vuoden vaihteessa 88 henkilöä. Konsernin toimitusjohtajana aloitti helmikuun alussa diplomi-insinööri Heikki Hyttinen.

Larox Flowsys on pörssinoteeratun Larox Oyj:n osakkuusyhtiö.

Larox Flowsys Group

Vuonna 1993 perustettu Larox Flowsys kehittää ja valmistaa letkuventtiilejä ja -pumppuja prosessiteollisuuden sovellutuksiin.

Asiakkaat ovat eri puolilla maailmaa kaivos- ja mineraali-, puunjalostus- ja kemian prosesseissa sekä jäteveden ja prosessivesien käsittelyssä.

Lappeenrannassa sijaitsevan emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt ovat USA:ssa ja Anjalankoskella sekä 55 edustajan verkosto 60 maassa. Viennin osuus myynnistä oli lähes 90 prosenttia.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki