Mestarisuosikki Catz haluaa kaudelle kauniin päätöksen

Catz on hakenut mestaruusvauhtia kauneusneuvojalta ja luonneprofiileista. Joukkue on selvä ennakkosuosikki välieräsarjassa Orimattilan Jymyä vastaan.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Kultamitalivire voi löytyä vaikka kauneussalongista. Catzin koripallonaiset aloittavat tänään urheilutalolla välieräsarjan Orimattilan Jymyä vastaan, mutta viikonloppuna joukkue piipahti kauneusneuvojan luona.

Catzin ja Suomen maajoukkueen pelintekijälle Reetta Piiparille kosmetologin käsittely oli uusi juttu.

– Ei ole ollut aikaa tai tilaisuutta kokeilla aiemmin. Oli ihan mielenkiintoinen ja hauska kokemus ja mukavaa yhdessäoloa joukkueen kanssa, Piipari sanoo.

– Vei ainakin ajatukset pois koripallosta.

Catz voitti runkosarjan ja selvisi suoraan välieriin. Joukkue kulutti aikaansa harjoittelemalla, kun heikommin sijoittuneet setvivät paremmuuttaan puolivälierissä.

Piipari uhkuu pelihaluja pienen pelitauon jälkeen.

– Odotan pelejä innolla. Jotenkin tuntunut ikuisuudelta tämä kahden viikon odottelu.

Kotkalaislähtöinen ammattilainen on pelannut kotimaan pudotuspelejä viimeeksi Kotkan Peli-Karhujen mukana neljä vuotta sitten.

Espanjan-vuosina kokemukset kauden huipentavista ottelusta jäivät vähiin.

– On hienoa olla mukana tällaisessa porukassa, jolla on kaikki edellytykset päästä loppuun asti.

Catz on kahden viime kauden hopeamitalijoukkue. Nyt se hamuaa jälleen mukaan kultajahtiin, mutta hivenen uusin konstein.

Kauden aikana joukkue on teettänyt jäsenistään persoonallisuusprofiilit, joiden tarkoituksena on ollut oppia ymmärtämään paremmin itseä ja muita.

– Profiilit ovat vain yksi työkalu muiden rinnalla. Pyrimme ottamaan harjoittelussa huomioon myös mentaalisen puolen, ettei treenaaminen olisi pelkkää.pururadalla juoksemista ja pallon koriin laittoa, päävalmentaja Tommi Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan luonnetesti löysi Catzista kaiken sortin väkeä.

– Mun oma tulos oli outo ja erikoinen. Kaksi osa-aluetta oli ihan ääripäässä. Luulin olevani greenpeace-ihminen, mutta olenkin kova johtaja. Itte en siihen usko.

Catz voitti runkosarjan ylivoimaiseen tapaan ja on siten ykkössuosikki Suomen mestariksi.

Catzin välierävastustaja on nousijaseura Orimattilan Jymy, joka jatkoi vahvoja esityksiään pudotuspeleissä ja eteni mitalipeleihin tiputtamalla runkosarjanelosen Äänekosken Huiman otteluvoitoin 2-1.

Koskisen mukaan Catz lähtee välieräsarjaan ja koko kevääseen itseluottamusta uhkuen.

– Olemme pelanneet seitsemän kuukautta tasaisesti. Kylle me nyt pystytään pelaamaan samalla tasolla vaikka viiden välierän ja viiden finaalin verran. Jos se ei riitä, se ei riitä.

– Orimattila pääsee välieriin täysin ilman paineita, mutta uskon, että kokemattomampana joukkueena Jymy ei pysty parhaimpaansa joka ilta.

Itseluottamus ei estä Koskista arvostamasta Orimattilan vahvoja suorituksia.

– Syksyllä jo nähtiin, että se tulee olemaan kärkijoukkueita. Heillä on sarjan parhaat jenkit Kieraah Marlow ja Jazz Covington, kokenut Mari Puustinen ja monia nuorten maajoukkuepelaajia.

Piipari uskoo Catzin oppineen käsittelemään menestyspaineita.

– Tämä joukkue on pelannut paineiden alla koko vuoden.

KUVATEKSTI

MATTI MOILANEN

Reetta Piipari istui kauneusneuvoja Päivi Kuokkasen asiantuntevassa käsittelyssä Catzin kauneuspäivänä.

Välieräsarja

5.3. Catz-OrJy

7.3. OrJy-Catz

8.3. Catz-OrJy

Tarvittaessa:

12.3. OrJy-Catz

15.3. Catz-OrJy

Toinen välieräpari Espoo Team-Peli-Karhut, Kotka

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen