Categories
Artikkelit

Oppimateriaalikeskusta uhkaa lakkauttaminen Lappeenrannassa

Koulutoimen säästöjä etsitään sieltä, mikä ei ole lakisääteistä. Oppimateriaalikeskuksen lakkauttaminen toisi 20 000 euron säästöt.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Säästöpaineet saattavat lakkauttaa Lappeenrannan oppimateriaalikeskuksen. Keskuksen lakkauttaminen on yksi niistä säästövaihtoehdoista, joita kaupungin kasvatus- ja opetustoimi parhaillaan pohtii.

Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg kertoo, että hänen toimialansa säästövelvoite on tällä tietoa 1,8 miljoonaa euroa.

Oppimateriaalikeskuksen lakkauttaminen toisi 20 000 euron säästöt. Summa on säästövelvoitteeseen nähden pieni. Willberg kertoo, että säästökohteita on vähän.

– Kaikki se toiminta, joka ei ole lakisääteistä, on nyt tutkinnan kohteena.

– Mieluummin säästetään oppimateriaalikeskuksesta kuin opetuksesta. Yritämme säästää opetuksesta mahdollisimman vähän, Willberg sanoo.

OPPIMATERIAALIKESKUS lainaa kouluille sellaisia kirjoja ja tavaroita, joita koulut tarvitsevat vain satunnaisesti. Tavaroita on lainattu vuorollaan kaikille kouluille.

Jos oppimateriaalikeskus lakkautetaan, Willbergin mukaan on tarkoitus toimia siten, että kouluille lainatut kirjasarjat siirtyvät kirjaston hallinnoitaviksi.

MUUT LAINATTAVAT tavarat, kuten kamerat, lumikengät ja kävelysauvat, jaetaan suunnitelmien mukaan kaupungin viidelle yläkoulualueelle. Tällöin koulut lainaavat tavaroita toisiltaan.

Oppimateriaalikeskuksia on Willbergin mukaan lopetettu säästösyistä jo monesta kunnasta.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää toimialojen säästöraameista maanantaina. Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää säästöistä 21. huhtikuuta.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen