Imatran jäähallin paikaksi esitetään Ukonniemeä

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen esittää hallitukselle kaksirataisen jäähallin rakentamista Ukonniemen alueelle. Mansikkalan puolesta liputtanut Ketterän puheenjohtaja Tuomo Männistö tyrmää sijoituspaikan syrjäisenä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Ukonniemen alue on nousemassa ykkösvaihtoehdoksi Imatran uuden jäähallin sijoituspaikkana. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen esittää Imatran kaupunginhallitukselle kaksirataisen jäähallin rakentamista Ukonniemen alueelle.

Asiaa valmistellut jäähallityöryhmä päätyi aikaisemmin esittämään sijoituspaikaksi Mansikkalaa.

Lintusen mielestä Ukonniemen alue on jo nyt kaupunkilaisten liikunta- ja virkistyskeskus, joka on entisestään kehittymässä ja vahvistumassa. Tämän vuoksi jäähalli sopisi alueelle hyvin.

– Ukonniemen alueen kehittämisellä tuetaan kaupungin matkailuelinkeinon kehittymistä sekä mahdollisestaan vaativienkin kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen alueella, Lintunen perustelee kaupunginhallitukselle tekemäänsä esitystä.

Ukonniemen vaihtoehtoa perustellaan Lintusen esityksessä myös sillä, että halliprojektin kustannukset olisivat vajaan miljoonan euron verran pienemmät, kun Linnalan pesäpallokentän siirtoon ei olisi tarvetta.

Myös liike-elämän mahdolliset tulevat tilatarpeet Mansikkalan alueella ovat Lintusen mukaan hyviä syitä Ukonniemen valintaan hallin sijoituspaikaksi.

Hallin kokonaiskustannuksia ei esityksessä vielä määritellä. Tälle vuodelle jäähallihankkeeseen on varattu 400 000 euron suunnittelumääräraha.

Jäähallin pääkäyttäjän Imatran Ketterän puheenjohtaja Tuomo Männistö on tyrmistynyt jäähallihankkeen saamasta käänteestä. Männistö on kannattanut tiukasti hallin rakentamista Mansikkalaan.

– Ukonniemen alue on hallin sijoituspaikkana niin syrjäinen, että ihan sama vaikka halli rakennettaisiin Salo-Issakkaan. Jos halli tehdään Ukonniemeen, niin kannattaa unohtaa kaikki ajatukset siitä, että uuteen halliin voitaisiin saada lisää junioreita, koululaiskäyttöä tai yleisöä.

– Kylpylän ja Aulis Multisillan ehdoillahan tässä näköjään mennään. Hallia käyttävien urheiluseurojen ihmisten mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Onneksi tämä asia nyt vielä menee hallitukseen, Männistö sanoo.

Imatran kaupunginhallitus käsittelee jäähalliasiaa ensi maanantaina.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO

Ketterän puheenjohtaja Tuomo Männistön on puhunut sitkeästi Mansikkala-vaihtoehdon puolesta uuden jäähallin sijoituspaikkana.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen