Jäähallin valmisteluvastuu siirtyi Imatran kaupunginhallitukselle

Kaupunginvaltuutetut puhuivat jäähalliasiasta seminaarissaan useita tunteja, mutta eivät tehneet yhteisiä linjauksia.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran kaupunginvaltuusto ei muodostanut valtuustoseminaarissaan yhteistä kantaa jäähallin rakentamisen aikatauluun, kokoon eikä sijoituspaikkaan. Vastuu jäähalliasian etenemisestä on nyt kaupunginhallituksella, joka käsittelee asiaa kokouksessaan 20.4.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilen-Jäppisen (sd.) mukaan valtuutetuilla on jäähalliasiassa mielipiteitä laidasta laitaan hallin koon, rakentamisen aikataulun että sijoituspaikankin suhteen.

– Toivomme, että hallitus ottaa valmistelussaan vaihtoehdot huomioon, Wilen-Jäppinen sanoo.

Kaupunginvaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan Ismo Pölläsen (kok.) mukaan ennen jäähallin suunnittelun aloittamista on tehtävä selkeä päätös rakentamisen aikataulusta ja määriteltävä reunaehdot suunnittelulle.

– Valtuustohan voi asiassa tehdä myös toisenlaisen päätöksen, mitä hallitus esittää, Pöllänen muistuttaa.

Sekä Pöllänen että Wilen-Jäppinen tunnustavat, että noin kymmenen miljoonan euron investointi on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa hankala.

– Kaikki kyllä haluavat jäähallin ennemmin tai myöhemmin, Wilen-Jäppinen summaa.

KAUPUNGIN talous nousi odotetusti yhdeksi pääasiaksi seminaarissa. Säästöjä tämän vuoden talousarvioon haetaan muun muassa investointiohjelmaa karsimalla. Valtuustoseminaarissa ei tehty varsinaista omaa karsintalistaa, vaan karsintaesityksen teko jää sekin hallitukselle.

– En kuitenkaan usko, että kaupunkisuunnittelujaoston esittämä lista toteutuu sellaisenaan. Honkaharjun sairaalan potilashuoneiden saneerauksen mukana olo karsintalistalla ei ole kaikkien mieleen, Wilen-Jäppinen sanoo.

Investointeja on esitetty karsittavaksi vähintään kahdella miljoonalla eurolla. Ismo Pölläsen mukaan tarvetta tätä suurempaankin karsintaan on.

Pöllänen väläyttää noin 10 miljoonan euron investointipotin puolittamista.

MUUTEN palvelurakenteessa aiemmin tehdyt päätökset tyydyttävät myös nykyistä valtuustoa.

Sivistystoimessa joudutaan tosin vielä Wilen-Jäppisen mukaan pohtimaan Sienimäen koulun/päiväkodin lakkauttamisen mielekkyyttä, jos karsittavia toimintoja ei saada mahdutettua Tainionkosken koululle.

Veroprosenttien nostaminen on talouden paikkauskeinona valtuutettujen mielestä vasta äärimmäinen vaihtoehto.

Sen sijaan taksoihin ja maksuihin voi tulla korotuksia, jos menoleikkureita ei saada riittävän tehokkaiksi.

KUVATEKSTI

TENHO TIILIKAINEN

Kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Ismo Pöllänen ja puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen olivat tyytyväisiä valtuustoseminaarin antiin.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen