Nuori golfkeisari tuo omaa akatemiamallia Kahilanniemeen

Uuden katetun vesirangen rakentaminen alkaa pikapuoliin. Kahilanniemen golfakatemiaan odotetaan asiakkaita niin Suomesta kuin Venäjältäkin.

Jarmo Hämäläinen

Lappeenranta. Kahilanniemen golfkentällä isketään kuokka maahan pikapuoliin. Uuden 200 000 euroa maksavan katetun vesirangen rakentaminen varmistui, kun Viipurin Golf ja Golden Swing Lappeenranta Oy allekirjoittivat torstaina sopimuksen yhteistyöstä ja golfakatemian perustamisesta Kahilanniemeen.

Turkissa Belekin golfakatemiaa pyörittävän Golden Swingin puolesta sopimusta on viime päivät ollut Lappeenrannassa viimeistelemässä yhtiön 23-vuotias toimitusjohtaja Ostap Lukjanov. Hän on myös Golden Swing Lappeenrannan pääomistaja yhdessä isänsä kanssa.

Golden Swing Lappeenranta Oy sitoutuu yhteistyösopimuksessa sijoittamaan Kahilanniemen kentän kehittämiseen vähintään 500 000 euroa seuraavian vuosien aikana.

– Taloudellisesti ajat ovat tiukkoja, mutta halusimme pitää tämän projektin elossa. Keskitymme nyt sen käynnistämiseen, emmekä varmaankaan suunnittele muiden uusien projektien aloittamista pariin vuoteen, sanoo Golden Swingin venäläinen toimitusjohtaja Ostap Lukjanov.

Nuori toimistusjohtaja asuu nykyään pääosan vuodesta Turkissa johtamassa Belekin golfakatemiaa. Espanjassa golfbisnestä opiskellut Lukjanov on tutustunut Suomeen jo nuorena kesäisillä lomamatkoilla.

– Suomessa asioiden hoitaminen tuntuu todella helpolta verrattuna vaikkapa Turkkiin. Täällä yhtiön perustamiseen liittyvät asiat hoituivat virastoissa tunnissa, kun Turkissa samaa asiaa varten saa kerätä viikon verran leimoja eri virastoista.

Kahilanniemen golfkentän kentänhoidosta ja kentän hallinnoinnista huolehtii jatkossakin Viipurin Golf. Golden Swing rakennuttaa uuden vesirangen ja käynnistää tänä vuonna akatemiatoiminnan, jonka tukikohdaksi vanha kubirakennus otetaan uudelleen käyttöön kahvilapalveluineen.

– Vesirangesta tulee kymmenpaikkainen ja katettu, sateellakin voi siis harjoitella. Lisäksi siihen on tulossa yksi opetushuone ja kelluva griini, selvittää Ostap Lukjanov.

Golden Swingin suunnitelmissa on myös uuden klubirakennuksen rakentaminen, kun Oka Oy:n omistuksessa oleva vanha klubi jää rakennusprojektin alle.

– Uusi klubirakennus on ohjelmassa ensi vuonna. Sille pitää ensin löytää oikea paikka ja saada rakennuslupa. Tarkemmat kustannukset selviävät vasta sitten. Jos tilaa on riittävästi, tarkoituksena on rakentaa talviharjoittelutilat ja erityisesti golfin pelaajille suunniteltu kuntosali, Lukjanov selvittää.

Golfakatemia työllistää ensimmäisenä kesänä Lukjanovin arvion mukaan Lappeenrannassa 4-5 ihmistä. Belekin kentällä yhtiöllä on yhdeksän työntekijää, joukossa kolme ammattilaista/opettajaa (prota).

– Yksi Turkissa opettava englantilainen pro tulee ensi kesänä Lappeenrantaan opettamaan joissakin akatemian kurssiin sessioissa.

– Me haluamme tuoda golfakatemiaan oman konseptimme, missä lajiin perehdytään pienissä, korkeintaan neljän pelaajan ryhmissä, Lukjanov kertoo.

Asiakkaita golfakatemiaan Lukjanov odottaa niin läheltä kuin hieman kauempaakin.

– Kahilanniemi on kaupunkikenttä ja siksi se on hyvin tärkeä nuorille pelaajille, mutta keikenikäiset ovat tietysti tärkeitä asiakkaita.

– Venäläisiä golfasiakkaita meillä käy jo paljon Turkissa. Lappeenranta sijaitsee niin lähellä Pietaria, että me markkinoimme siihen suuntaan erityistä golfpakettia.

– Ei Kahilanniemen golfakatemia kuitenkaan ole turistibisnestä, vaan golfbisnestä, Lukjanov sanoo.

Viipurin Golfin toimitusjohtaja Kimmo Pennanen luottaa siihen, että nyt solmitulla sopimuksella Kahilanniemen kentän aktiivinen toiminta on varmistettu kymmeneksi vuodeksi.

– Rangen purkaminen oli aikanaan virhe. Sen voi nyt jälkiviisaana sanoa. Rangea on pyydetty ja ja nyt se tulee. Kentän lähipelialueita kehitetään ja ne ovat loppukesästä kunnossa.

– Kahilanniemi on ollut kylmä kenttä ja nyt sinne saadaan taas palveluja. Meidän jäsenmäärämme on kasvanut joka vuosi ja molempia kenttiä tarvitaan jäsenistön käyttöön.

– Kubirakennukselle etsitääbn uuttaa paikkaa, mutta kenttää säilyy yhdeksänreikäisenä, siitä ei turhaan tilaa lohkota, Pennan vakuuttaa.

KUVATEKSTI

PÄIVÄ HEISKANEN

Ostap Ljukjanov on käynyt Suomessa viime syksyn jälkeen puolenkymmentä kertaa Kahilanniemen golfakatemian sopimusta neuvottelemassa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen