Kultsu taistelee stadilaisten ja savolaisten puristuksessa

Kultsun tuorein vahvistus on nuori venäläinen kymppipaikan pelaaja Pavel Chilyaev. Kauden mittaan joukkueessa nähtäneen myös kokeneet sarjajyrät Hannu Valtonen ja Juri Fräntilä

LAPPEENRANTA. Kahdentoista vuoden jälkeen jalkapallon kakkosdivisioonaan palannut Kultsu joutuu aloittamaan kauden melko talvisissa olosuhteissa. Lauantain vierasavauksessa Käpylän Pallo vie Kultsun Talin halliin ja kotiavauksen peliareena 3. toukokuuta on Joutsenon Raviradan hiekkakenttä.

– Onneksi tämä hiekkakenttä on näin keväällä vielä hyvässä kunnossa, kun se on talven jäljeltä sopivan kostea, arvioi harjoituksissa pelaajille palloja palautellut joukkueen nykyinen huoltaja Matti Haakana.

Kentällä harjoituksia ohjaava valmentaja Heimo Borgström oli mukana 12 vuotta sittenkin, kun Kultsu edellisen kerran pelasi kakkosessa ja voitti komeasti lohkonsa. Nyt nousijajoukkueella lähtökohdat ovat hieman toisenlaiset.

– Sarjapaikasta lähdetään taistelemaan ja siihen meillä on realistiset mahdollisuudet. Tosin kauden mittaan pitää hyökkäyspeliä vielä kehittää paljon, puolustuspään pelaaminen alkaa nyt olla paremmin kuosissa, Borgström pohdiskelee.

Kultsu hankki kauden alla hyökkäyspäätä vahvistamaan parikymppisen venäläisen Pavel Chilyaevin, joka iski Viipurissa paikallisen Favoritin paidassa kevään harjoitusottelussa kaksi maalia Kultsun verkkoon.

– Hän on pelannut Pietarin Zenitin reserveissä. Isokokoinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja, kymppipaikan mies, Borgström selvittää.

Venäläisvahvistuksen osalta siirtopaperien ja viisumin saaminen vie aikansa ja on epävarmaa pelaako mies avauksessa.

Viime kesänä kolmosessa Kultsulle maaleja mättänyt Sergei Afanasev reväytti harjoitusottelussa reitensä ja on poissa ainakin kahdesta ensimmäisestä ottelusta.

Heiimo Borgström on saanut vuosien mittaan hyviä kokemuksia venäläispelaajista niin Kultsussa kuin Panttereissa.

– He ovat olleet urheilullisia ja taitavia.

Kultsun kapteeni, hyökkääjä Tuomas Tervo on samoilla linjoilla.

– Vaikkei yhteistä kieltä välttämättä ole, niin yhteispeliin on opittu nopeasti.

Noin puolella Kultsun joukkueesta on aiempaa kokemusta kakkosesta tai ylemmistä sarjoista. Toinen puolikas pelaa ensimmäistä kauttaan kakkosessa.

– Tilaa ja aikaa on nyt kentällä selvästi vähemmän. Joukkuekin on kuitenkin viime vuodesta kehittynyt ja viime talvena on treenattu enemmän kuin koskaan ennen. Eiköhän meillä ole kaikki mahdollisuudet sarjapaikan uusimiseen, Tuomas Tervo sanoo.

Sitä kokemusta Kultsussa edustavat kauden mittaan todennäköisesti kentällä nähtävät Hannu Valtonen ja Juri Fräntilä.

– Hannu täyttää tänä vuonna 49 vuotta ja viime harjoitusottelussa hän oli kentän paras, Heimo Borgström muistuttaa.

Kakkosen A-lohkossa Kultsu on puristuksessa stadilaisten ja savolaisten joukkueiden välissä. 14 joukkueesta yhdeksän on pääkaupunkiseudulta. Savon suuntaan Kultsun bussin nokka kääntyy, kun joukkue kohtaa MP:n tai Varkauden.

– Avausvastustaja Käpylän Pallo on lohkon ykkössuosikki. Suosikkeja ovat myös helsinkiläinen Gnistan ja GrIFK Kauniaisista.

Kotivauksessa Kultsu kohtaa 3. toukokuuta helsinkiläisen Kiffenin.

Heimo Borgström

Kakkosen A-lohko

FC Futura, Porvoo

FC Kiffen 08, Helsinki

FC Kuusankoski

GrIFK-Fotboll, Kauniainen

HIFK Soccer, Helsinki

Hyvinkään Palloseura

IF Gnistan, Helsinki

Kotkan Työväen Palloilijat

Kultsu FC, Joutseno

Käpylän Pallo, Helsinki

Laajasalon Palloseura, Helsinki

Mikkelin Palloilijat

Pallokerho Keski-Uusimaa, Kerava

Warkauden Jalkapalloklubi

Kultsu FC

Maalivahdit: Mikko Kaartinen, Aku Korhonen

Puolustajat: Matti Heinonen, Tuomas Hokkanen, Anssi Kivistö, Riku Nurkka, Jani Rikka, Joonas Lind, Mikko Koistinen, Janne Mäkelä, Tero Kosonen, Sauli Rantalainen

Keskikenttä: Antti Heinonen, Ilkka Kettunen, Aleksander Komov, Joonas Virolainen, Toni Borgström, Iiro Härkönen, Jani Saarinen, Jarkko Tervo, Pavel Chilyaev

Hyökkääjät: Sergei Afanasajev, Aku Rouvinen, Tuomas Tervo, Aklilu Laitinen, Anssi Hämäläinen, Marko Kaila

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen