Lappeenrannan johto söi ja joi omia eväitä yliopiston juhlissa

Kaupunki piti jäähallissa yliopiston juhlien yhteydessä omat kutsuvierasjuhlat kaupungin kustannuksella.

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupungin edustajat pitivät omat kutsuvierasjuhlat Lappeenrannan jäähallissa järjestetyssä Lappeenrannan teknillisen yliopiston 40-vuotisjuhlassa viime perjantaina. Kaupunki tilasi omaan aitioonsa omia ylimääräisiä ruokia ja juomia ja kutsui aitioon omia vieraitaan.

Yliopisto tarjosi kaikille yli 3 500 juhlijalle kanasalaattia sekä olutta tai siideriä. Samaa ruokaa söivät myös esimerkiksi yliopiston rehtorit, joille oli tilaisuutta varten varattu oma aitio jäähallista.

Sen sijaan Lappeenrannan kaupungin edustajat tilasivat kaupungin koko jääkiekkokaudeksi vuokraamaan aitioon paremmat tarjoilut kaupungin kustannuksella.

Yliopiston juhlien tarjoilun hoiti Saipan ravintolapuoli, jolta Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tom Hultin tilasi kaupungin aitioon omat syötävät ja juotavat.

Muiden vieraiden tarjoilun kustansi yliopisto, mutta kaupungin aition ylimääräiset tarjoilut menevät lappeenrantalaisten veronmaksajien piikkiin.

Pietarista puhelimeen tavoitettu Tom Hultin sanoo, että hänen ohellaan kaupungin pääedustajina aitiossa olivat valtuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää, kaupunginsihteeri Juha Willberg ja apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski.

– Se oli ihan pieni tilaisuuden hyväksikäyttö, jossa samalla tavattiin näitä erilaisia yhteistyökumppaneita, perustelee Hultin kaupungin erikoisjärjestelyjä yliopiston juhlissa.

Hänen mukaansa kaupunki kutsui vieraita aitioon ”ottamaan pikkupalaa”. Yliopiston vieraiksi juhliin kutsutut kaupungin edustajat järjestivät siis omat kutsuvierasjuhlat yliopiston juhlissa.

– Siellä kävi eri meidän vieraita, en muista oikein kaikkia keitä siellä oli… Siellä oli erilaista bisneksen edustajaa ja Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran tyyppejä ja sellaisia, sanoo Hultin.

Hultinin mukaan kaupungin aitiossa tarjoiltiin pelkkää makkaraa ja perunasalaattia perusruokalistalle kuuluneen kanasalaatin ohella.

Lisäksi kaupungin aitiossa kestitty väki joi oluen ja siiderin ohella kaupungin kustantamaa viiniä, konjakkia ja likööriä.

– Siellä oli sellainen jäähalliruokailu, ei tarvii olla kateellinen. Tämä puhelu maksaa enemmän kuin se tarjoilu, vähättelee Hultin.

Hän ei osaa sanoa kuinka suuri lasku kaupungille tulee jäähallikestityksestä.

– Eihän sellaiset makkarat paljon maksa, ole ihan huoleti.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara