Maakuntajohtaja esittänee yhtiölle 500 000 euron tukea

Maakunnallinen matkailumarkkinointi saa muuallakin vastaavan tuen. Matkailuyhtiö on jättänyt hankintoja kilpailuttamatta.

ANNE KOTIHARJU

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Timo Puttonen aikoo esittää Etelä-Karjalan matkailuyhtiölle tälle vuodelle haettua 500 000 euron tukea. Maakuntahallitus käsittelee hakemusta ensi viikolla.

– Yhtiön edustajat selvittävät maakuntahallitukselle yhtiön tilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia. Jos ne tyydyttävät, esitys on myönteinen, lupaa Puttonen.

Yhtiö teki viime vuonna yllättäen 163 000 euroa tappiota, toimitusjohtaja irtisanoutui maaliskuussa ja uusi hallituskin valittiin.

– On totta, että yhtiössä on tehty hassuja juttuja. Johdon huolimattomuus on tullut esiin. Yksi ongelma meidän kannaltamme on ollut se, ettei ole kilpailutettu hankintoja eu-lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Noissa tapauksissa emme ole voineet maksaa laskuja, koska hankinnat eivät ole olleet eu-tukikelpoisia.

Yhtiö on pyörinyt pääosin julkislähtöisellä tukirahoituksella.

– Kun jollekin myönnetään veronmaksajien rahoittamaa tukea, on hakija velvollinen noudattamaan tuen ehtoja.

Koska yhtiö on voittoa tavoittelematon, voi sille Puttosen mukaan maksaa eu-tukea.

– Alueellinen matkailumarkkinointi saa tämän suuruusluokan summan muuallakin Suomessa.

Puttosen mukaan ennen maakunnallista matkailuyhtiötä noin puolella miljoonalla eurolla rahoitettiin pienempiä matkailuhankkeita. Ne osoittautuivat tehottomiksi.

Matkailuyhtiön eu-tuen piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan pienentyä vuosi vuodelta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju