Rivivaltuutettujen enemmistö jyräsi Mansikkalan jäähallin

Imatran kaupunginvaltuutetut linjasivat jäähallin osaksi Ukonniemen vapaa-aikakeskusta. Hallituksessakin on varmistettua kannatusta kaupunginjohtajan Karhumäkeä puoltavalle esittelylle.

HANNU OJALA

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran uutta jäähallia on sijoitettu Mansikkalaan rivivaltuutettujen hiljaisen enemmistön tahdon vastaisesti. Etelä-Saimaan tavoittamien valtuutettujen kanta jäähallin sijoituspaikaksi on yksiselitteinen.

Vastaajista 25 eli puolet pitää Karhumäen urheilukentän aluetta parhaana sijoitusvaihtoehtona. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on tehnyt asiasta samansisältöisen esityksen hallitukselle.

Valtuutettujen näkemys jyrää kahden hallityöryhmän esitykset, joissa sijoituspaikaksi ehdotettiin Mansikkalaa.

Kristillisdemokraatteja edustava Antti Jarva sanoo valtuutettujen näkemysten olleen tiedossa jo kauan sitten.

– Jos kysytään vain muutamalta henkilöltä, enemmistön mielipide jää piiloon, Jarva muistuttaa.

Valtuustoryhmistä tilanne on hankalin kokoomuksessa, jossa kannat Mansikkalan ja Ukonniemen välillä jakautuvat tasan, ja suuri joukko valtuutetuista ei ole julkisesti muodostanut kantaansa asiaan.

Tilannetta harkitsee vielä myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen, jonka mielestä päättämistä viivästyttää vielä moni auki oleva asia.

Jäähallin suunnittelu linjataan hallituksessa ensi maanantaina.

Kokoomuksen ryhmää paimentava Pia Rantanen on myös välimaastossa. Hän sanoo tukevansa enemmistön kantaa, mutta henkilökohtaisesti pitää Ukonniemeä parempana vaihtoehtona.

Hallituksessa Mansikkala saa voimakasta tukea Pasi Saajanlehdolta.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmässä puolet on Ukonniemen sijoitusvaihtoehdon kannalla. Tasaisesti mennään myös hallituksessa, mutta suuntaa näyttää se, että hallituksen 1. varapuheenjohtaja Heikki Tanninen haluaa hallin kylpylän läheisyyteen.

Jääkiekkomiehenä tunnettu Antero Lattu kertoo kantansa painottuvan vielä tässä vaiheessa Mansikkalan puolelle, mutta hän ei pidä näkemystään kiveen kirjoitettuna.

Jäähallin ensimmäisen suunnittelutyöryhmän puheenjohtaja Heikki Luukkanen on pitänyt kantansa. Hänen mielestään paras paikka on Mansikkalassa.

Perussuomalaisten näkemys on yksimielinen. Hallin sijoituspaikaksi kelpaa vain Ukonniemi. Samalla yksimielisyydellä on liikkeellä myös keskusta.

Hallituksessa istuva Kari Toivanen sanoo palanneensa Ukonniemen kannattajaksi.

– Hallityöryhmässä kannatin Mansikkalaa, koska osa oli sitä mieltä, että hallia ei tule ollenkaan, jos sitä ei tehdä Mansikkalaan. Kantani oli kompromissi, koska tärkeintä on saada päätös uuden hallin rakentamisesta.

Valtuutettujen mielestä hallin suunnittelussa ei saa enää vitkutella. Vastanneista vain neljä halusi jättää koko asian tässä vaiheessa lepäämään. Kuuden valtuutetun mielestä suunnittelua ja etenkin rakentamispäätöstä pitäisi vielä harkita. Kuitenkin 27 valtuuston jäsentä on tällä hetkellä sitä mieltä, että nyt on aika toimia.

Tuula Sutelan (sd.) mielestä kyseessä on jo päätöksenteon uskottavuus. Asioita ei voi siirtää loputtomasti eteenpäin.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala, Tenho Tiilikainen