Katajan houkuttelu ei vienyt Jarmo Laitista pois Namikasta

LrNMKY:n valmennuksen hoitaa ensi kaudella tuttu kolmikko Jarmo Laitinen, Lassi Tuovi ja Juha Metsämuuronen. ”Nyt on pohjakosketus otettu ja se ei ole mutaa.”

LAPPEENRANTA. Jarmo Laitinen jatkaa Lappeenrannan NMKY:n valmentajana. Laitisen sopimus on mallia 1+1. Optio on molemmilla osapuolilla.

– Vielä eilen puolenpäivän aikaan olin varma, että Jarkki matkaa Joensuuhun, Namikan pelaajaneuvotteluja käyvä Jari Vuorenpää totesi.

Laitinen kertoi Joensuun olleen häneen yhteydessä Ray Ailuksen yllätyslähdön jälkeen.

– Kerroin olevani kiinnostunut, jos en pääse Lappeenrannan kanssa sopimukseen. Jokainen haluaa tehdä töitä.

Namikan kanssa jatkosopimus syntyi kivuttomasti.

– Mulla oli ihan hyvä olla täällä viime kaudella.

MITALEISTA ei Laitisen mukaan vielä haaveilla, vaan edelleen hoidetaan taloutta. Vuorenpään mukaan Namika on lähellä nollatulosta, ja velkoja on pystytty lyhentämään. Ensimmäinen 5 000 euron erä liigalisenssistäkin on maksettu.

– Kyllähän nyt haetaan tietynlaista uskottavuutta, että parin kolmen vuoden päästä maajoukkuetason pelaajat ovat taas valmiita tulemaan tänne. Laihoja vuosia on vielä edessä, Laitinen mietti.

– Emme tosin pane vastaan, jos menestystä tulee, mutta ei me lähdetä sitä kynsin hampain hakemaan.

Lähtökohdat ovat viime kevättä valoisammat, sillä perusrinki on olemassa ja maksuohjelmia noudatettu.

– Nyt on pohjakosketus otettu ja se ei ole mutaa, Laitinen kuvasi.

– Eväät on siihen, että pystytään saamaan hyvä ryhmä.

HYVÄÄN RYHMÄÄN Laitinen kaipaa vielä 2-3 kotimaista pelaajaa ja hankintojen onnistumisesta riippuen päälle 2-3 ulkomaalaista. Nykypelaajat ovat vuoden valmiimpia, mutta eivät vielä aivan huippuja.

– Kyllä me tarvitaan vielä lisää lihaa.

– Pasi Riihelän jättämä aukko on iso.

Kesäkuun aikana Namikan on tarkoitus saada kotimainen osasto järjestykseen ja heinäkuussa aletaan tähyillä ulkomaalaisia. Apua pitää saada ainakin isoon päähän, mutta jenkkipelinjohtaja ei ole välttämätön hankinta Aleksi Koskisen ja Jouko Järvisen rinnalle.

– Jos meillä on kolmas suomalainen takamies, emme me siinä tapauksessa ota jenkkipointtia.

Amerikkaan Laitisen on tarkoitus perinteiseen tapaan matkustaa jossain vaiheessa kesää seuraamaan harjoitusleirejä.

LAITISEN PARTNEREINA ovat kahden vuoden sopimuksella huippuvalmentajatutkintoa opiskeleva Lassi Tuovi sekä fysiikkapuolella Juha Metsämuuronen.

Pelaajista Pasi Riihelä lopettaa ja Janne Rekola lähtee Tanskaan opiskelemaan.

– Seurojen budjetit putoavat kaikkialla, en usko, että tulee hirveätä rallia missään, Laitinen mietti.

TAMPERELAINEN Laitinen aloittaa toisen kautensa matkatyöläisenä. Viime kesänä hän pääsi pelastustöihin keskelle seuran talousmyllerrystä. Kauden aikana joukkueen peli kehittyi vahvasti, mutta lopputalvesta pelinjohtaja Chanan Colmanin siirtyminen Honkaan ja Pasi Riihelän jalkaleikkaus sekoittivat pakan.

Laitisen valmennuksen hohtavin hetki viime kaudella oli se, kun Namika otti neljännen peräkkäisen Suomen cupin voiton joulukuussa. Laitiselle pokaali oli ensimmäinen korisliigan valmentajana.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen