Lappeenrannan keskustan kuntosalit ahtaassa raossa

Kuntokeskus Galleria lopetti, Platinumia haettiin konkurssiin, mutta hakemus raukesi. Protestilistalle ovat päätyneet jo neljän Lappeenrannan keskustan kuntosalin velat.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Koveneva kilpailu ja taloudellisesti tiukat ajat pudottavat pelistä kuntosaliyrittäjiä Lappeenrannan keskustassa. Kuntokeskus Gallerian tiloja tyhjennettiin alkuviikon aikana ja alempana Kauppakadulla olevaa kuntosali Platinumin taustalla olevaa Oy:tä on haettu konkurssiin.

Kuntokeskus Gallerian kuntosalitoiminta alkoi hiipua jo aiemmin keväällä, kun asiakkaat joutuivat kääntymään ovelta pois peruttujen ryhmäliikuntatuntien vuoksi. Kuntosaliyrittäjä Ari Mykkäsen yrityksen Ari X-onin rasitteena on rästilistalla 39 000 euron velka, jota perii tilavuokrista NRF-Gallerian Oy.

Kauppakeskus Gallerian johtaja Sari Mustapään mukaan kuntosalitilat on tyhjennetty alkuviikon aikana, mutta saamatta jääneiden vuokrien määrästä hän ei halua keskustella.

– Me tiedotamme sitten, kun tiloissa on uusi yrittäjä.

Kuntosaliyrittäjä Ari Mykkänen ei halunnut kommentoida kuntosalitoiminnan lopettamista. Toimintansa alas ajaneen Kuntokeskus Gallerian soutu-spinning-laitteet on hankkinut käyttöönsä Etelä-Karjalan liikuntakeskus.

Lappeenrannan VPK:n omistamissa tiloissa Kappakadulla kuntosali Platinumia pyörittävää Liikon Oy:tä haettiin maaliskuun lopulla konkurssiin. Hakijana oli velkojaan perinyt A-vakuutus Oy. Konkurssihakemus merkittiin kuitenkin maanantaina Lappeenrannan käräjäoikeudessa rauenneeksi.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut Platinumia pyörittävää Tapani Valkosta kommentoimaan tilannetta. Kuntosalitoiminta Platinumissa jatkuu toistaiseksi.

Platinumin taustalla oleva Liikon Oy:n maksuhäiriölista on kuitenkin pitkä. Viime vuonna yritykseltä perittiin pariin otteeseen yli 20 000 euron maksusaatavia.

Liikon Oy:n suurimpana yksittäisenä velkojana on tänä vuonna ollut kuntosalin vuokraisäntä Lappeenrannan VPK, joka perii nyt saataviaan oikeusteitse. Maaliskuussa Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi Liikon Oy:n maksamaan vuokravelkoja VPK:lle 33 668 euroa.

Kasvavista talousongelmista keskustan kuntosalibisneksessä kertoo sekin, että protestilistalle ovat viime syksyn jälkeen joutuneet maksuhäiriöiden vuoksi myös Lady Linen taustalla oleva Wellness Club Lappeenranta Ky ja Kunto-Lady Ky.

Kaikki neljä protestilistalle päätynyttä lappeenrantalaista keskustassa toimivaa kuntosaliyritystä on luokiteltu Suomen Asiakastieto Oy:n riskimittarissa tällä hetkellä erittäin suuren riskin yrityksiksi.

Pari keskustan kuntosaliyrityksistä on ollut myös myynnissä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Raudat ovat käymässä raskaiksi monille kuntosaliyrittäjille Lappeenrannan keskustassa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen