Tekojäärata haudattiin Imatralla jäähallin alle

Imatran valtuusto kypsyi konkreettisiin päätöksiin jäähallista. Sijoituspaikka on Ukonniemi. Hallista tulee kaksiratainen.

IMATRA. Imatran jäähallin rakentamisen suunnittelu aloitetaan tänä vuonna. Rakentamaan päästään ensi vuoden aikana, jos valtuutettujen näkemykset kestävät muuttumattomana tulevan vuoden talousarvion käsittelyssä.

Myöhäisen iltaan jatkunut valtuustokeskustelu lopetti myös puheet ison tekojääradan rakentamisesta uuden hallin viereen. Jaakko Viuhkon (kok.)esitys tekojääradan sisällyttämisestä suunnitteluun hävisi äänin 28-14.

Hallituksen puheenjohtajan Anu Urpalaisen (kok) mielestä muutosesityksen hyväksyminen olisi laajentanut hallituksen esitystä, ja lisännyt entisestään kustannuksia, joista valtuutetut olivat huolissaan.

Jo aiemmin oli käynyt selväksi, että valtuusto oli kääntynyt lähes yksimielisesti kannattamaan hallin suunnittelua Ukonniemeen Karhumäen urheilukentän läheisyyteen.

Mansikkalan puolesta käytettiin vain yksi puheenvuoro, mutta kokoomuksen Mikko Airas ei saanut muutosesitykselleen kannatusta. Hallituksessa Mansikkalan puolesta äänestäneetkin olivat kääntyneet kuukauden aikana Ukonniemen kannattajiksi.

Hallituksen jäsen Antero Lattu perusteli oman mielipiteensä vaihtumista siten, että hän haluaa olla lojaali hallituksen päätöksille, joista jäähalli ei tule olemaan helpoimpia.

Yksikään valtuutettu ei suoranaisesti vastustanut uuden hallin rakentamista. Nihkeys hankkeelle esitettiin varauksina ottaa asiaan uusi kanta talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Ensimmäisen varauksen tehnyt Antti Jarva (kd.) epäili, että Imatralla ei ole varaa hallin rakentamiseen ensi vuonna.

Puheenvuoroissa kummasteltiin myös sitä, sisältääkö tehty päätös sitoutumisen rakentamisen aloittamiseen ensi vuonna.

Suunnittelun ja rakentamisen puolesta kaksi puheenvuoroa käyttänyt Pia Rantanen piti itsestään selvänä, että suunnittelu johtaa myös rakentamiseen.

Muussa tapauksessa 400 00 euron raha olisi käytetty aivan turhaan.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Pasi Saajanlehto (kok.) ja Anna Helminen (kok.) kuuntelulla valtuuston kokouksessa maanantai-iltana.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala