Koivukodin uudisrakennus tyssäsi valtuustoon

Savitaipaleen valtuusto ei myöntänyt määrärahoja kehitysvammaisten uudelle asuntolalle. Sen sijaan se päätti selvittää, paljonko nykyisten asuntoloiden peruskorjaaminen tai hyödyntäminen uudisrakentamisessa maksaisi.

JOHANNA SJÖHOLM

SAVITAIPALE. Savitaipaleen kunnanvaltuusto ei myöntänyt kehitysvammaisten uudelle asuntolalle määrärahoja. Uudelle paikalle terveyskeskuksen yhteyteen rakennettava 30-36 paikkainen yksikkö olisi maksanut 5,1 miljoonaa euroa.

Valtuusto ei hyväksynyt tämän viikon kokouksessaan kunnanhallituksen esitystä lisämäärärahojen myöntämisestä Koivukodin ja Peiponpesän asumisyksikköjen uudisrakennushankkeelle.

Sen sijaan valtuusto päätti Pirjo Pöllösen (kesk.) esityksestä selvittää, kuinka paljon nykyisten asuntolarakennusten peruskorjaaminen tai hyödyntäminen uudisrakentamisessa maksaisi.

Valtuusto ratkaisi asian tiukalla äänestyksellä, jossa Pöllösen muutosesitys voitti hallituksen esityksen äänin 16-11.

Pöllönen perusteli muutosesitystään uudisrakentamisen suurilla kustannuksilla ja heikkenevän kuntatalouden vaatimalla varovaisuudella. Toinen perustelu oli se, että perusturva- ja tekninen lautakunta eivät ole vielä laatineet valtuustolle eri vaihtoehtojen tarkkoja kustannusarvioita.

Pöllönen esitti lisäksi, että uudisrakentamisvaihtoehto tulee suunnitella vain Savitaipaleen kunnan omat tarpeet huomioiden. Terveyskeskuksen yhteyteen rakennettavasta yksiköstä kaavailtiin niin suurta, että se voisi tarjota asumispalveluita muillekin kuin savitaipalelaisille.

Peiponpesä ja Koivukoti kärsivät mittavista sisäilmaongelmista. Asukkaat siirrettiin keväällä loppuvuodeksi evakkoon Lemin entiseen terveystaloon.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm