Sami Pekkola on uusi palanen Namikan opiskelijarivistössä

Namika Lahdesta saapuva laituri helpottaa lappeenrantalaisten pitkän pää rakentamista. Kevään Suomen mestari hakee yliopisto-opintojen ohella isompaa roolia myös pelikentältä.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Tuore Suomen mestari Sami Pekkola pelaa ensi kaudella Lappeenrannan NMKY:ssä. Pekkola, 25, vaihtaa Lappeenrantaan Namika Lahdesta.

Neljä kautta Yhdysvalloissa St. Francisin yliopistoa edustanut isokokoinen laitahyökkääjä tulee Lappeenrantaan opiskelemaan teknilliseen yliopistoon. USA:sta käteen jäi BA-tutkinto, joka vastaa Suomessa alempaa korkeakoulututkintoa.

– Pääsin sinne (Lappeenrantaan) maisteriohjelmaan kansainväliseen markkinointiin ilman pääsykoetta, Pekkola kertoi.

– Pyrkimyksenä on keskittyä pelaamiseen, mutta on hienoa taas saada alulle opiskelut.

PEKKOLA VALITTIIN kauden 2003-04 päätteeksi SM-koriksen parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Korisliigassa hän on voittanut yhden Suomen mestaruuden ja kaksi kertaa hopeaa.

200-senttisen ja 99-kiloisen Pekkolan sopimus on kaksivuotinen. Hyvin heittävää laituria sovitellaan osaltaan lopettaneen kapteenin Pasi Riihelän korvaajaksi.

Hyppäys Namikasta Namikaan on Pekkolalle vaivaton.

– Molemmat ovat nuorten miesten kristillisiä yhdistyksiä.

Viime kaudella peliaika heitteli 5-30 minuutin välillä Lahden laajassa rotaatiossa.

– Olisi kiva saada vastuullinen paikka, että tietää mitä odotetaan ja mitä halutaan. Saisi varmaan enemmän itsestään irti.

PEKKOLA OTTI itse yhteyttä Namikan kakkosvalmentajaan Lassi Tuoviin, kun mahdollisuus opiskelujen jatkamiseen selvisi. Lappeenrantaan hän muuttaa elokuun alussa. Aikaisemmin Namikan täysipainoinen joukkueharjoittelu on hankalaa universiadeihin valmistautuvien Tuukka Kulhan, Viljami Vanjoen ja Jouko Järvisen poissaolon vuoksi.

– Ehkä hän tulee joksikin viikoksi salitreeneihin, Tuovi sanoo.

Kesän Pekkola sanoo harjoittelevansa yhdessä lahtelaisten liigapelaajien, muun muassa Ville ja Vesa Mäkäläisen sekä Roope Suonion kanssa.

TUOVIN MUKAAN armeijassa kevään ollut Joonas Suotamo, 209 senttiä, ja Pekkola helpottavat ensi kaudella pitkän pään painetta, ja amerikkalaishankinnoissa voidaan enemmän keskittyä lyhyemmälle osastolle.

– Uskon, että Sami saa Lappeenrannassa paljon enemmän vastuuta kuin tänä vuonna laajan materiaalin omanneessa kaimaseurassa, Tuovi mietti.

– Yleispelaajien tyylisillä amerikkalaisilla on viime vuonna pärjätty Korisliigassa kohtuullisen hyvin.

PEKKOLA KIRJAUTTI päättyneellä kaudella SM-koripallon runkosarjassa tilastoikseen kymmenen pistettä ja kolme levypalloa ottelua kohden.

Yksittäisissä otteluissa hän naulasi kuusi kertaa yli 20 pisteen.

– Kovasti odotan ensi talvesta hyviä tuloksia niin joukkueelle, kuin itsellekin. Tietysti Riihelän jättämä aukko on suuri täytettäväksi, mutta ei siitä paineita kannata ottaa, Pekkola mietti.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO

Lahden Namikan violetti vaihtuu Sami Pekkolan (oik.) yllä Lappeenrannan Namikan valkoiseen. Pekkolan sopimus on kaksivuotinen.

Namikan sopimukset

Pelaajat: Tuukka Kulha, Sami Pekkola, Viljami Vanjoki, Jouko Järvinen, Joonas Suotamo, Aleksi Koskinen.

Valmentajat: Jarmo Laitinen ja Lassi Tuovi.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen