Okan liikekeskuksen veturi lapsille on seikkailupuisto

Liikkeet avaavat ovensa elo–syyskuussa. Aleksi 13- ja Polarn O. Pyret -ketjut hylkäsivät Myllymäki-vaihtoehdon.

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Rakennusliike Okan rakentamaan, paljon puhuttuun Myllymäen liikekeskukseen on tulossa ainakin lasten seikkailupuistoyritys, ravintoloita, tietokonetarvikeliike sekä vaatekauppoja.

Kaikkien liikekeskukseen sijoittuvien liikkeiden nimiä Oka ei vielä kerro, koska neuvottelut ovat kesken. Veturiksi ajatellun tavaratalo Anttilan siirtyminen Myllymäkeen tyssääntyi kaavamääräyksiin, ja Anttilan tilalle haetaan uutta vuokralaista.

– Agentit käyvät neuvotteluja keskeisten eurooppalaisten toimijoiden kanssa, suostuu Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio paljastamaan.

Ruokakaupasta ei hänen mukaansa kuitenkaan ole kyse. Anttilan oli tarkoitus vallata 15 000 neliön liikekeskuksesta huomattava osa.

Liikekeskuksen tarkasta avajaispäivästä ei vielä ole tietoa, koska esimerkiksi kaava-asia on vielä kesken. Metsäkallion mukaan piakkoin valmistuva keskus saatetaan avata kahdessa erässä.

Lasten Hoplop-seikkailupuistoketju ilmoittaa nettisivuillaan aloittavansa toimintansa Myllymäessä elokuussa. Osa yrittäjistä on valmistautunut avajaisiin syyskuun alkupuolella.

Hoplop Oy:n toimitusjohtaja Maarit Pulkki sanoo, että Lappeenrannan Hoplop työllistää kahdeksan työntekijää, joista osa on koko- ja osa osa-aikaisia työntekijöitä.

Tällä hetkellä Hoplop-seikkailupuistoja on yhteensä 18 ympäri Suomea. Lähin niistä sijaitsee Kouvolassa.

Myllymäkeen tulonsa ovat varmistaneet myös lastenvaatevalmistaja Reima Group ja aikuisten vaatteita myyvä Sipari Fashion Group.

– Olisimme mielellämme avanneet aiemminkin, mutta tällä hetkellä elämme sen mukaan, että liikkeet avataan 3. syyskuuta, sanoo Reima Groupin markkinointipäällikkö Riika Paakkunainen.

Sipari Fashion Groupilla on jo kauppakeskus Weerassa Lappeenrannan keskustassa yksi myymälä, ja Myllymäkeen tulee toinen.

Kauppias Raimo Siparin mukaan Myllymäen liikkeestä tulee pienempi kuin keskustan myymälästä.

– Myymälä brändätään venäläisille ja Kuutostien ohikulkijoille merkkimyymäläksi, sanoo Sipari.

Liikekeskukseen on tulossa kolme ravintolaa, joista Kotipizza ja Rolls tarjoavat pizzaa ja hampurilaisia.

Lappeenrantalainen ravintola- ja tilitoimistopalveluja tarjoava Aalef Oy puolestaan avaa perheille suunnatun ruokaravintolan, jolle haetaan A-oikeudet.

Toimitusjohtaja Mika Alitalo kertoo, että Aalefin 123-paikkainen ravintola ottaa erityisen hyvin huomioon lapsiperheet.

– Lastenvaunuille tulee omat parkkipaikat ja keskelle ravintolaa lasten leikkipaikka, Alitalo sanoo.

Toikansuontieltä Myllymäen liikekeskukseen aikoo siirtyä atk-laitteita ja -tarvikkeita myyvä Cruzbroker. Kolme ihmistä Lappeenrannassa työllistävä firma hakee Myllymäestä kasvua.

– Toivomme asiakasvirran lisäystä, sanoo markkinointivastaava Kati Niemi Cruzbrokersin emoyhtiöstä Beesting Oy:stä.

Vaateketju Aleksi 13:n oli tarkoitus avata toinen myymälä Myllymäkeen Valtakadun myymälän lisäksi. Hanke on kuitenkin rauennut.

– Sinne ei ollut tulossa riittävästi muodin kansallisen tason toimijoita, jotta se olisi meille tarpeeksi vetovoimainen, perustelee Aleksi 13:n kauppapaikkapäällikkö Janne Mäki.

Myllymäestä oli innostunut myös ruotsalainen Polarn O. Pyret -lastenvaatevalmistaja, jolla on kymmenkunta myymälää Suomessa. Toimitusjohtaja Anne Nikula sanoo, että matkan varrella liikekeskuksen konseptiin tuli niin paljon muutoksia, että yhtiö ei ollut Myllymäestä enää kiinnostunut.

– Emme avaa Lappeenrantaan myymälää ainakaan lähitulevaisuudessa, Nikula sanoo.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara