Categories
Artikkelit

Suomenniemi-päiville tulee uutta bongattavaa

Käkitunnus vilahtelee eri puolilla kirkonkylää. Lapsille ja nuorille on tarjolla aiempaa enemmän ohjelmaa.

ANNE KOKKONEN

SUOMENNIEMI. Melodinen punk-rock avaa tämänkertaiset Suomenniemi-päivät ensi perjantaina. Mikkeliläisen Anatomian keikka osoittaa konkreettisesti, että jokaiselle halutaan tarjota jotakin.

– Aiemmin nuorisolle ei ole ollut oikein mitään, kirjastovirkailija Päivi-Kristiina Erola tunnustaa.

Alkoholittoman rokkikonsertin lisäksi lapsille ja nuorille tarjotaan jalkapallo-otteluita sekä taikuri Jorma Vertasen ja Koirakiven Kirkan ja Kulman kundien show Myllysillassa. Mutterituvalla ja lähimetsässä pääsee partiolaisten ohjaamalle metsäseikkailulle sekä kasvomaalaukseen.

TÄMÄNVUOTISET Suomenniemi-päivät keskittyvät pitkälti kirkonkylään, vaikka yksittäisiä tapahtumia järjestetään myös kylillä. Virallisen avauksen Nuotan pihassa suorittaa vieraileva tähti, näyttelijä Pertti Koivula.

– Ennakkoon ei tiedetä, millaisen ohjelman Koivula vetää. Mitään tukkilaisjuttuja ei varmaankaan ole luvassa, Erola arvioi.

Lauantain aikana pääsee tutustumaan useiden harrasteyhdistysten näyttelyihin, kirppiksiin ja tuliaistoreihin. Erikoisuuksia tarjoavat vierailevat taulu- ja kukkakauppiaat.

Sunnuntaina pidetään perinteinen kirkkokonsertti, jossa esiintyy selloduo Anna Maaria ja Olli Varonen. Iltapäivällä Suomenniemen nuorisoseura uusii kolmannen ja viimeisen kerran Marianpäivän iltamansa.

– Rääppiäiset ovat luvassa seuraavan viikon lauantaina Ripatin myllyllä. Sota-ajan kirjeitä ja lauluja esittävä Teatteriosuuskunta EState on saanut paljon kiitosta ohjelmastaan, Erola mainitsee.

KIRKONKYLÄN ilme on kirkastunut kovasti viime viikkoina maalin ja kukkien ansiosta.

Pisteenä iin päällä ovat vanerista leikatut vaakunakäet, joita voi bongata erilaisista paikoista. Tehokkain käkien etsijä voittaa palkinnon.

– Lisäksi oman käen voi ostaa vaikka kukkalaatikon koristeeksi, työpajaohjaaja Riikka Pakkala huomauttaa.

KUVATEKSTI

ANNE KOKKONEN

Kirjastovirkailija Päivi-Kristiina Erola ja kunnanjohtaja Anne Ukkonen paikallistivat yhden käen kunnantalon kukkalaatikosta.

SUOMENNIEMI-PÄIVÄT 3.-5.7.

Rock-konsertti nuorisoseurantalossa perjantaina kello 21.

Avajaiset Nuotan pihalla lauantaina kello 10.

Kaikille avoimet metsätaitokilpailut Mutterituvalla kello 11.

Jalkapallo-ottelut urheilukentällä alkaen kello 13.

Iltamat Myllysillassa kello 20.

Konsertti Suomenniemen kirkossa sunnuntaina kello 13.

Marianpäivän iltamat nuorisoseurantalossa kello 16.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen