Categories
Artikkelit

Juhlavuoden budjettia ei leikata säästöjen vuoksi

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Seppo Miettisen mukaan juhlimisrahaa annettiin jo alun perin esitettyä vähemmän. Jo 1 500 on hakenut palkatonta vapaata.

TEEMU SAINTULA

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki ei aio leikata 360-vuotisjuhliensa menoja. Samaan aikaan kaupunki on kuitenkin pyytänyt henkilöstöään hakemaan palkatonta vapaata osana säästöohjelmaa.

Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi ei ole kuullut nurinaa asian vuoksi.

– Tästä nimenomaisesta asiasta kukaan ei ole minulle mitään maininnut.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen huomauttaa, että juhlabudjetti on esitettyä pienempi.

JUHLIMISBUDJETTI on 125 000 euroa. Juhlavuoden työryhmän esitys oli 140 000 euroa. Miettinen lisää, että ennen esitystä puhuttiin vielä suuremmista summista.

– Tämä juhlavuosi vietetään matalalla profiililla. Kymmenen vuotta sitten rahaa meni paljon enemmän.

Miettisen mukaan juhlabudjetin leikkaaminen olisi käytännössä melko vaikeaa, koska esimerkiksi muusikoiden kanssa on pitänyt sopia keikasta jo kauan sitten.

Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu myös muita kuin kaupungin järjestämiä tapahtumia. Juhlavuoden teema on lapset ja nuoret.

KAIKKIAAN 1 500 eli noin kolmannes kaupungin työntekijöistä on hakenut palkatonta vapaata. Haettujen päivien määrä oli perjantaiaamuna 9 251. Savilampi on lukuun erittäin tyytyväinen.

– Tämä on mennyt paremmin kuin kukaan uskalsi odottaa. Jos pääsemme 10 000 päivään, voi varmasti sanoa, että pääsemme tavoitteeseen.

Savilampi aikoo laskea säästöjen tarkan euromäärän ensi viikolla.

Kaikkiaan palkattomilla vapailla aiotaan kerätä 1,1 miljoonaa euroa. Myös kaupungin johto on osallistunut rahamäärän keräämiseen. Kaupungin johtoryhmän jäsenet luopuivat puolesta lomarahoistaan. Palkatonta vapaata voi hakea vuoden loppuun saakka.

Kaupungilla on budjetissaan kaikkiaan lähes 12 miljoonan euron vajaus maailmanlaajuisen taloustaantuman vuoksi.

Kirjoittaja:
Teemu Saintula