Tommi Koskinen ei pyörrä eropäätöstään

Catz yrittää vielä houkutella Koskista takaisin naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentajaksi.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Viikko sitten Catzin päävalmentajan tehtävistä eronnut Tommi Koskinen ei aio pyörtää päätöstään. Catz on houkutellut Koskista takaisin naisten SM-sarjassa kolmena keväänä peräkkäin hopealle sijoittuneen joukkueen valmentajaksi.

– Olemme keskustelleet asiasta tällä viikolla, mutta minä olen ilmoittanut, että en aio palata päävalmentajaksi, enkä apuvalmentajaksi. Päätös on tehty, eikä tässä ole joka viikko tarkoitus ryhtyä päätöksiä muuttamaan, Koskinen sanoo.

Tommi Koskinen aikoo jatkaa Lappeenrannassa koripallon parissa juniorivalmennuksessa.

– Catzille tekee nyt valmentajan vaihtaminen ihan hyvää. Minulle taas tulee sopivasti vähän hengähdystaukoa, Koskinen korostaa.

Naisten koripallomaajoukkueen valmennuskiireet eivät vaivaa Tommi Koskista kesän mittaan.

– Yksi leiri piti olla, mutta se peruttiin säästösyistä ja rahat siirrettiin ensi vuoteen, jolloin on EM-karsinta.

– Univesiadeihinkin minun piti mennä Suomen joukkuetta valmentamaan, mutta siellä supistettiin joukkuemäärää, eikä Suomi mahtunut mukaan.

Vaikka Tommi Koskinen jätti viime viikolla Catzin valmentajan tehtävät, aikoo Koskisen perhe asettua lähiaikoina Lappeenrantaan entistä tiiviimmin.

– Vaimo otti kolme kuukautta vuorotteluvapaata ja pistin Nokialta hierontapaikan ainakin vuodeksi kiinni. Avaan hierontapisteen nyt Lappeenrannassa. Ei tämän Catzin jupakan takia viitsinyt näitä suunnitelmia ryhtyä muuttamaan, Koskinen kertoo.

Koripallokatsomossa Tommi Koskinen nähdään jatkossakin, sillä hänen poikansa Aleksi pelaa Namikan liigajoukkueessa toista kauttaan.

Catzin puheenjohtaja Ari Torniaisen mukaan Catz ei ole vielä kartoittanut mahdollisia Koskisen seuraajaehdokkaita.

– Joukkueen johtoryhmän ja hallituksen kokouksen jälkeen olemme olleet Tommi Koskiseen yhteydessä ja aiomme jatkaa yhteydenpitoa.

– Juhannuksen jälkeen kokoonnumme seuraavaksi ja tarkistamme silloin tilanteen, Torniainen kertoo.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/PEKKA HÖLKKI

Tommi Koskinen ei aio palata Catzin päävalmentajaksi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen