Anttilanpellon uudet tontit käyvät kaupaksi Imatralla

Tonttien luovutustahti hiipuu huippuvuosista. Kaupungilla on vapaana tällä hetkellä 70-80 tonttia.

MARI PAJARI

IMATRA. Saareksiinmäelle sijoittuva uusi Anttilanpellon asuinalue on saanut kiinnostuneita rakentajia liikkeelle. Vaikka kunnallistekniikan vetoa tonteille vasta suunnitellaan, kolme niistä on jo varattu.

Maankäyttöpäällikkö Hannu Ojala uskoo loppujenkin tonttien käyvän kaupaksi.

– Kysyntä on alueelle ollut hyvä. Virkamiespäätöksellä on linjattu, että kunnallistekniikkaa ryhdytään rakentamaan talvella. Siten rakentajat pääsevät käynnistämään työt ensi keväänä.

Alueelle tulee kaikkiaan 24 tonttia. Alkuperäinen suunnitelma 40 tontin keskittymästä kariutui paikalta löytyneisiin liito-oravan jätöksiin, jotka paljastivat harvinaisen eläimen asuvan alueella.

Anttilanpellon keskelle jätettiin vihervyöhyke liito-oravalle, mikä vähensi tonttien määrää. Ojalan mukaan eläin siirtyy usein hälinää pakoon ja käytävä on olemassa sitä varten.

– Sellainen käsitys on, että orava etsii uuden paikan, kun elämää tulee ympärille. Tilannetta tarkkaillaan ja tontteja mahdollisesti lisätään, jos orava alueelta poistuu, Ojala kertoo.

Imatran kaupungilla on tontteja kaikkiaan jaossa 70-80 kappaletta. Uutta aluetta ei tänä vuonna avattu, mikä Ojalan mukaan vaikuttaa tonttien kysyntään. Kokonaisuuden laatu kärsii. Toisaalta myös ajat ovat vaikeat.

– Tänä vuonna on mennyt 23 tonttia ja veikkaisin koko vuoden menekiksi 30-35, kun parhaimpina vuosina luku on ollut jopa 80. Kysyntä on hiipunut, mutta ollut kuitenkin kohtuullisen tasaista. Pahempaakin odotimme, Ojala kuvailee.

Kaupunki kaavoitti hiljattain Paajalan pienkerrostaloille tarkoitetut tontit uusiksi omakotiasujia varten. Kysyntä niiden suhteen on ollut Ojalan mukaan hyvää ja tontteja on varattu neljä.

– Uudessa Tinttikalliossa on vielä kolmisen tonttia, Meltolassa seitsemän ja Vuoksenrannassa kuusi. Tilaa on myös Itä-Siitolassa. Kymälahti on vetänyt hyvin, siellä on enää pari tonttia vapaana, Ojala kertaa.

Sienimäenrantaan Vuoksen varrelle rakentunut alue on keskeltä vajaa. Osaomistusrivitalojen ja rantaan rakennettujen omakotitalojen väliin kaavoitetut seitsemän tonttia ovat tyhjillään.

– Näillä alueilla on jo valmiiksi kunnalllistekniikka, joten niiltä tontin luovuttaminen olisi kaupungille edullista, Ojala sanoo.

Kirjoittaja:
Mari Pajari