Kaksi barbaaria ja uusi kapteeni

NST nappasi Toni Kokkosen ja Petri Pyysingin Barbaarien huipputehokkaasta ykkösketjusta.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Barbaarimainen tehokaksikko on NST:n alkavan kauden jokerikortti. Viime kaudella ykkösdivisioonaa dominoineet Toni Kokkonen ja Petri Pyysing liittyivät naapuriseurasta NST:n liigamiehistöön puolitoista viikkoa sitten.

Kaksikko oli avainroolissa, kun Barbaarien debyyttikausi ykkösdivisioonassa jatkui viime keväänä liigakarsintoihin asti.

Kokkonen oli joukkueen sielu ja sarjan pistepörssin ykkönen. Huippumaalintekijänä alasarjoissa tunnettu Pyysing puolestaan hiljensi epäilijänsä viimeistelemällä ensimmäisellä 1. divisioonakaudellaan 22 ottelussa 42 maalia.

Kokkonen, 25, pelasi NST:n liigajoukkueessa täyden kauden 2005-06 hyvällä menestyksellä. Tämän jälkeen kutsui tuhkimotarina Barbaareissa.

– Pitkästä aikaa on sellainen fiilis, että jaksaa panostaa enemmän salibandyyn. Ikääkin alkaa olla sen verran, että nyt oli korkea aikakin lähteä taas mittaamaan tasoa liigaan, Kokkonen sanoo.

– Haluan keskittyä vielä täysillä pelaamiseen. Se oli yksi syy NST:hen tuloon, Barbaarien toimintaa myös kentän ulkopuolella pyörittänyt hyökkääjä toteaa.

NST:n valmentaja Jarkko Rantala odottaa mielenkiinnolla Kokkonen-Pyysing-duon panosta pelikentällä.

– Kokkosen paluu liigaan on huikean hieno juttu. Hän on mennyt pelillisesti hirmuisesti eteenpäin tässä välillä. Toni oli Barbaareissa paitsi iso pelillinen johtaja myös iso henkinen johtaja. Se näkyy nyt hänessä, Rantala sanoo.

25-vuotiaan Pyysingin liigadebyytti on edessä NST:n sarja-avauksessa Tampereen Koo-Veen kotikentällä 27. syyskuuta.

– ”Pyyskää” en tunne entuudestaan kovin hyvin, mutta hän on ansainnut näyttöpaikan liigassa. Kaveri on pistänyt palloa maaliin siihen tahtiin muilla sarjatasoilla.

NST:n rinki on sarjan lähestyessä verrattain kapea. Peliuransa lopettaneen Aki Seppälän lisäksi joukkue on menettänyt muun muassa Matti Tauraman (SPV, liiga), Tuomo Reposen (Heartbreakers 4. div.), Jouko Sumenin (Barbaarit 1. div) Tuomas Mikkolan (Hämeenlinna) ja Antti Karttusen.

– Aiomme tuoda mukaan omia nuoria, jotka eivät kehity pelkästään harjoittelemalla, vaan kyllä peliaikaakin pitää antaa, Jarkko Rantala toteaa.

Hivenen jobinpostia kuuluu myös NST:n loukkaantumisrintamalta, sillä Arto Vainikaisen tutkaparin Lasse Kososen keväällä putsattu akillesjänne oireilee yhä ja toipumisennuste on vielä avoin.

NST neuvottelee yhä maajoukkueessakin esiintyneen ja viime kaudella 1. divisioonassa pelanneen hyökkääjän kanssa. Lisäksi NST:n luottomies Timo Kupsanen on ollut mukana joukkueen harjoituksissa, mutta pelaaminen alkavalla kaudella riippuu diplomityöpaikasta.

NST:n harjoituksissa piipahti kesällä myös takavuosien pistehai Janne Louhelainen, jonka kanssa seura ei kuitenkaan tehnyt sopimusta.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Petri Pyysingille (vas.), kapteeni Vili Rahkoselle ja Toni Kokkoselle on tarjolla alkavalla kaudella vastuuta NST:n liigajoukkueessa.

NST:n harjoitusottelut

22.8. NST-Oulun Luistinseura urheilutalolla klo 12 22.8. NST-Oulun Luistinseura urheilutalolla klo 16.

5.9. NST-Josba (Joensuu) urheilutalolla klo 12.

12.9. Happee (Jyväskylä)-NST

13.9. Happee-NST

18.9. Josba-NST

NST:n sopimuspelaajat

Maalivahdit: Jarkko Monthan, Pyry Luukkonen

Puolustajat: Ilari Heikkinen, Janne Kytösalmi, Ville Suni, Tomi Turunen, Risto Töllikkö

Hyökkääjät: Ville Aapro, Petri Ikonen (IBK Dalen, Ruotsi), Oskari Kangas, Toni Kokkonen (Barbaarit, 1. div), Lasse Kosonen, Jani Leivo, Tommi Mäkelä (NST A), Mikko Niiva, Joonas Puhakka, Petri Pyysing (Barbaarit, 1. div), Vili Rahkonen (kapteeni), Arto Vainikainen

Valmentajat: Jarkko Rantala, Teemu Romppanen, Sauli Hynynen, Juho Meuronen, Jussi Huhtala

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen